Ağrı'da seçim gerginliği

Ağrı'da seçimlerin hemen ertesi günü başlayan gerginliğin ardından çıkan ve Perşembe gününe kadar devam eden, 32 polisin yaralandığı olaylarda 22 kişinin tutuklandığı, 66 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yayınlanma: 03.04.2009 - 16:36
Abone Ol google-news

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, düzenlediği basın toplantısında, kentte yerel seçimler sonrası yaşanan gerginlikle ilgili yaptığı açıklamada, ''Ülkemizde en güvenli ve en huzurlu ortamda, en şaibesiz şekilde seçim yapılan illerden birisi Ağrı'dır'' dedi.

29 Mart seçimleri sonrası kentte bazı üzücü olayların yaşandığını vurgulayan Vali Çetin, seçim öncesinde ve seçim günü gerekli önlemlerin alındığını, halkın oyunu rahat ve huzurlu bir ortamda kullanmasını sağladıklarını söyledi.

''Şunun altını çizerek belirtmek isterim, ülkemizde en güvenli ve en huzurlu ortamda, en şaibesiz şekilde seçim yapılan illerden birisi Ağrı'dır'' diyen Vali Çetin, bunun kendi görüşü değil, seçim kurulu başkanı ve üyeleri ile bütün kolluk kuvvetleriyle yaptıkları değerlendirme sonucunda varılan nokta olduğunu ifade etti.

Pazartesi gününden itibaren seçim sonuçlarına itirazı yasal bir prosedür halinde yürütmek yerine, halkın kafası karıştırılarak, çeşitli yollara başvurulup ve seçimde şaibe olduğuna dair iddialarla gerginlik yaratıldığına dikkati çeken Vali Çetin, şöyle devam etti:
''Seçim sonuçlarını kabullenemeyen, yasal yollardan hak aramak yerine değişik yöntemlere başvuranlar, çevre illerden de yaklaşık bin civarında taraftar getirmek suretiyle, kalabalık bir grupla, gün boyu tepkilerini dile getirdiler. Biz bu süreç boyunca, pazartesi gününden bu yana seçim sonuçlarına itiraz eden, kabullenmeyen bu parti mensuplarına bire bir müdahaleden kaçındık. Kendilerinin yasal çerçevede demokratik tepkilerini ifade etmelerine, dile getirmelerine müsaade ettik. İl Seçim Kurulu kararı açıklanıncaya kadar bunların toplanmalarına ve tepkilerini dile getirmelerine izin verdik. İl Seçim Kurulu kararını bekledik.''

Kurulun kararını açıklamadan, bir grubun, dün akşam saatlerinde güvenlik güçlerine taş atmaya başladığını ifade eden Çetin, bu saldırıların mahalle aralarında devam ettiğini söyledi.
 

Olaylarda 22 kişi tutuklandı, 66 kişi gözaltında

Seçimden sonraki gün kentte çıkan olaylarda 22 kişinin gözaltına alındığını ve bu kişilerin sevk edildikleri adli mercilerle tutuklandığını anlatan Vali Çetin, dünkü olaylarda ise 66 kişinin gözaltına alındığını vurguladı.

Olaylarda 32 polis memurunun da yaralandığını bildiren Mehmet Çetin, yaralı polislerin hayati tehlikesinin bulunmadığını dile getirdi.

Vali Çetin, olaylar sırasında bazı iş yerlerinin de zarar gördüğünü dile getirerek, üç ayrı zarar tespit komisyonu oluşturulduğunu, bu komisyonların esnafın zararını tespit edeceğini ve zararların karşılanacağını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler