Belediye başkanları mazbatalarını alıyor

29 Mart'ta yapılan yerel seçimler sona erdi. Şimdi belediye başkanlarının mazbatalarını alma zamanı. Bugün birçok belediye başkanı törenle mazbatasını aldı.

Yayınlanma: 03.04.2009 - 17:09
Abone Ol google-news

Yerel seçimlerin ardından, yeni belediye başkanları törenlerle görevlerini devralıyor. Giresun İl Seçim Kurulu Başkanı Muammer Tüzüvcü'den dün mazbatasını alan CHP'li Kerim Aksu, belediye makamında düzenlenen törenle Hurşit Yüksel'den görevi teslim aldı.

Eski belediye başkanı Yüksel, törende yaptığı konuşmada, AKP'li ve CHP'li meclis üyeleri ile müşterek bir çalışma yürüttüklerini belirterek, ''5 yıldır birlikte görev yaptığımız arkadaşlarıma teşekkür ederim. Giresun Belediyesi'nin 14 trilyon olan bütçesini 40 trilyona çıkardık. Belediyemizin borcu ise 15 trilyondur. 6 trilyon alacağımız var, kalan 9 trilyon da borcumuzdur'' dedi.

Giresun'un yeni Belediye Başkanı Aksu ise Yüksel'e bundan sonraki hayatında başarılar dileyerek, ''Belediyeler, siyasi noktalar değil, hizmet üretme yeridir. Alın teri ile çalışan hiçbir personelin ekmeği ile oynamayız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yüksel, Kerim Aksu'ya belediye başkanlığı mührünü, Aksu ise Yüksel'e çalışmalarından dolayı plaket verdi.

Daha sonra Atapark'ta düzenlenen törene katılan Belediye Başkanı Aksu, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.
 

Düzce'de devir teslim

29 Mart yerel seçimlerinin ardından Düzce Belediye Başkanı olan AKP adayı İsmail Bayram, Düzce İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldıktan sonra, Düzce belediyesi önünde düzenlenen mehteranlı törende eski başkan Mehmet Keleş'ten görevi devraldı.

Düzce belediyesi önünde yapılan törende konuşan eski belediye başkanı Mehmet Keleş yaptı. Hizmetlerin kendisinden sonra da devam edeceğini belirten Keleş, 5 yıllık dönemde yaptığı çalışmaları anlatarak Düzce halkına teşekkür etti.

Yeni Belediye Başkanı Bayram da alınan sorumluluğun farkında olduklarını belirterek, ''Halkımızın takdirleri ile bugün bu göreve başlıyoruz. Bu güvene ve takdire layık olmak noktasında çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın'' dedi. Törende, İsmail Bayram, belediye mührünü Mehmet Keleş'ten teslim aldı.
 

Yalova

Demokrat Partiden (DP) Yalova Belediye Başkanı seçilen Yakup Koçal, görevine başladı.
Cevdet Aydın Parkı'nda, seçim otobüsünün üzerinden yurttaşlara seslenen Koçal, ''Sizlerin desteğiyle yeniden başkan seçildim, çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz emanete sahip çıkacağım'' dedi.

Yakup Koçal, daha sonra partililerle birlikte belediye hizmet binasına geldi. Bu sırada, görevi devretmek için bekleyen eski Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Adem Gülsün ile bazı DP'liler arasında çıkan tartışma yüzünden kısa süreli gerginlik yaşandı. Yakup Koçal'ın isteği üzerine makam odası boşaltıldı.

Daha sonra gerçekleşen devir teslim töreninde Binicioğlu, Yakup Koçal'a görevinde başarılar diledi.
 

Amasya

Amasya'nın Suluova ilçesine bağlı Eraslan beldesinde 16 yıldır şoför olarak çalıştığı Belediyeye 29 Mart yerel seçimlerinde başkan seçilen Feridun Kartallı (45), işçilerin sorunlarını iyi bildiğini söyledi.

Mazbatasını alarak görevine başlayan evli ve 3 çocuk babası Kartallı, 16 yıl şoför olarak görev aldığı Belediyeye başkan olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Belediye personelinin yaşadığı sıkıntıları bir belediye çalışanı olarak yakından bildiğini, belde sakinlerinin talep ve isteklerini ise yine belde sakini olduğu için yaşayarak gördüğünü ifade eden Kartallı, yeni dönemde bu sıkıntıları aşmayı planladığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler