Kaynaklar beldesi davasında 7 tahliye

İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar beldesinde geçen yıl Temmuz ayında düzenlenen operasyona ilişkin aralarında davanın ilk duruşmasında aralarında eski Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez'in de bulunduğu tutuklu 7 sanık tahliye edildi.

Yayınlanma: 03.04.2009 - 15:12
Abone Ol google-news

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu sabah başlayan duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıkların ifadesinin alınmasına devam edildi. Tutuksuz yargılanan sanıklardan Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, 30 yıldır devletin çeşitli kademelerinde görevlerde bulunduğunu, hiçbir suç örgütüyle bağlantısının olmadığını savundu. Taşdöğen ''Ben hiç bir örgütün yöneticisi ya da üyesi değilim. Ben devletimin yöneticisiyim'' dedi. Taşdöğen, Kaynaklar Belediyesi Başkanı Mustafa Karagülmez'e yönelik şikayetleri örtbas ettiği, şikayetçileri tehdit ettiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını da öne sürdü. ''Tanık olarak ifadesi alınan kişilerden biri beni, Vali Yardımcısı Halis Peker'i, İlçe Jandarma Komutanını 2004 yılında, dağda toplantı yaparken gördüğünü söylemiş. Ancak ben 2005 yılında görevime başlamıştım'' dedi.

İl İdare Kurulu Müdürü Faruk Eraslan, valiliğin davada müşteki konumunda bulunan kişilerin iddialarını araştırması konusunda kendisini görevlendirdiğini, bu yöndeki raporunu hazırladığını, hiç kimseye bu konuda imtiyaz geçmediğini, daha sonra bu raporları beğenmeyen kişilerin kendisini şikayet ettiğini ifade etti. Mahkeme başkanının sorusu üzerine, duruşmanın sabahki bölümünde ifade veren Başkent Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Pala, Belediye Başkanı Karagülmez'den 300 bin dolar para almadığını, Enver Fallah'ın iddialarıyla ilgili haber yapması konusunda kimsenin kendisine baskı uygulamadığını ileri sürdü. Kırklareli Vali Yardımcılığına atanan eski İzmir Vali Yardımcısı Halis Peker'i duruşmada avukatı temsil etti. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmediklerini ifade ettiler.

Sanıkların ifadelerinin ardından, 27 avukat savunma yaptı. Karagülmez'in avukatları Muammer Yurdakul, Ali Asker Alkan, Ali Danişment ve Tolga Yurdakul savunmalarında, yalnızca ücretini ödemediği için suyu kesilen ve bu nedenle de çeşitli iddialarda bulunan Enver Fallah'ın iddialarından yola çıkılarak iddianamenin hazırlandığını, fesat karıştırıldığı öne sürülen ihalelerin Bayındırlık Bakanlığının açıkladığı birim fiyatlarının altında miktarlarda gerçekleştirildiğini, ehil olmayan ve kısa dönem erlerden oluşturulan bilirkişi heyetinin hazırlık tahkikatında görev yaptığını, iddiaların somut bilgi ve belgeye dayanmadığını öne sürdüler. Müvekkillerinin 7.5 aydır tutuklu bulunduğunu kaydeden avukatlar, müvekkillerinin tahliyelerini talep ettiler.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti, aralarında eski Kaynaklar Belediye Başkanı Karagülmez'in de bulunduğu tutuklu yargılanan sanıkların tahliyelerine karar vererek duruşmayı 5 Haziran'a erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler