Gazetelerde bugün

Cumhuriyet, NATO zirvesinde, Türkiye’nin Rasmussen’in genel sekreterliğine karşı çıkmasını "Erdoğan’dan vize yok" başlığıyla manşetten gördü. Posta ise, RTÜK'teki kadrolaşmaları vurgulayarak, Ankara Otogarı'ndaki mescidin imamını 144 milyon TL'lik bütçeyi yönetmek üzere kuruma sayman olarak atamasını okurlarına duyuruyor.

Yayınlanma: 04.04.2009 - 06:19
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Erdoğan’dan vize yok


‘Barışa katkısı olamaz’ Danimarka Başbakanı Rasmussen, NATO’nun sivil kanadının yönetimine adaylığını resmileştirirken Başbakan Erdoğan, Rasmussen’in adaylığına karşı olduğunu açıkça dile getirdi. Erdoğan gerekçe olarak Rasmussen’in Roj TV yayınını durdurmaması ve Müslüman ülkelerin tepkisini çeken karikatür krizindeki tavrını gösterdi.

‘Obama ikna edecek’ Cumhurbaşkanı Gül de Türkiye’nin bu konuda tekses olduğunu belirterek “yeni adayların çıkabileceğini” söyledi. Gelişmeler üzerine diplomatik kaynaklar zirveden yeni genel sek-reter isminin çıkmayabileceğini ifade ederken ABD Başkanı Obama’nın Türkiye ziyareti sırasında Rasmussen için bastırabileceği belirtildi.



HÜRRİYET

Son fotoğraf son konuşma


BBP avukatı Kemal Yavuz, gazeteci İsmail Güneş ile kazadan sonra 5 dakika görüştüğünü açıkladı. Yavuz ile İsmail Güneş23in yaptığı konuşmanın detayalrı haberde.


MİLLİYET

Rasmussen çatlağı


Gül geçen hafta Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği'ne Türkiye'nin karşı olmadığını söyledi. Erdoğan dün, "Olumsuz bakıyorum" dedi. Ardından Gül yine konuştu: "Görüşlerimizi paylaşmıştık. Türkiye'nin görüşü de tektir..."



RADİKAL

Yakalayı nartık kızımın katilini


Başı kesilip çöpe atılan Münevver Karabulut için yakınları protesto eylemi yaptı. Baba: Suça iştirak edenler nerede? Adalet istiyorum.



AKŞAM

Gülten Hanım'a Meclis terfisi


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, 12 yıldır Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde Hukuk Başmüşaviri olarak görev yapan avukat eşi Gülten Günay, TBMM Hukuk Başmüşavirliği'ne terfi etti. Gülten Günay'ın maaşı yeni görevle birlikte yaklaşık 2 bin lira artacak.


POSTA

RTÜK'e imam sayman


RTÜK, Ankara Otogarı'ndaki mescidin imamını 144 milyon TL'lik bütçeyi yönetmek üzere sayman olarak atadı. RTÜK, kurumda bekçilik yapan Aleattin Kutlu'yu müdür yaptı. TV yayınlarını izleyen dairenin başına da kapatılan RP'nin eski yöneticisi Rıza Ulucak'ın oğlu getirildi.


VATAN

Bakan düzeltti


Şahin, 'Ballı emeklilik' için sigortal ıgösterilen iki çocuğuna ait işlemi SGK'ya başvurup iptal ettirdi.


HABERTÜRK

Merkel'e de 'One minute'


Merkel "NATO Genel Sekreterliği'ne Rasmussen gelsin, yoksa AB süreciniz yara alır" deyinde Erdoğan sert çıktı: tehdit etme



BİRGÜN

'Savaş örgütü NATO dağılsın'


NAto'yu protesto eden 30 ülkeden 600 örgütün oluşturduğu 'No NATO' insiyatifi, soğuk savaş ürünü örgütün dünya barışı için tehdit oluşturduğunu bildirdi.


SABAH

Türkiye'ye temiz kağıdı


G-20 Zirvesi'nde açıklanan rapora göre, Türkiye bankacılık konusunda en dürüst ülkelerden biri olarak "beyaz liste"de



TERCÜMAN

Ağlatan veda mektubu


Sendika üyeler, 34 yıllık başkanları Mustafa ÖZbek'in duygu dolu satırları okunurken, gözyaşlarına hakim olamadılar. Özbek, mektubunun bir vasiyet olarak kabul edilmesini istedi.


YENİ ŞAFAK

Konuş Vali Bey


BBP'li Selçuk Özdağ'ın "Yazıcıoğlu'nun yaalı olarak kurtulduğunu Kayseri Valisi'nden öğrendim" iddiaları cevapsız kaldı.


ZAMAN

Karikatür krizini körükleyen Rasmussen'e Türkiye'den rest


Başbakan Erdoğan, ROJ TV ve karikatür krizinde iyi sınav vermeyen Danimarka Başbakanı Rasmussen'in NATO Genel Sektererliği'ne kırmızı ışık yaktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler