Tokat'ta ishal vakası

Tokat'ın Erbaa ilçesinde çocukların çoğunlukta olduğu çok sayıda kişi, ishal ve benzeri şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurdu. Sağlık Bakanlığı, ''İlk bulgulara göre, vakaların içme suyu şebekelerinden kaynaklandığının düşünüldüğünü'' açıkladı.

Yayınlanma: 04.04.2009 - 07:13
Abone Ol google-news

Tokat'ın Erbaa ilçesinde son 3 gün içinde çoğunluğu çocuk yaklaşık 1000 kişinin ishal, baş ağrısı, mide bulantısı, ve kusma gibi benzer yakınmalarla Erbaa Devlet Hastanesi, sağlık ocakları ve özel polikliniklere başvurdukları öğrenildi.

Yaşanan yoğunluk üzerine Erbaa Devlet Hastanesi'nde acil servisle birlikte diğer servislerde de gelen hastalar muayene ediliyor. Gün boyunca sağlık kuruluşlarında görevli doktor sayısı da artırıldı.

 

Sağlık Bakanlığı: İçme suyundan kaynakalanbilir

Sağlık Bakanlığı, Tokat'ın Erbaa ilçesinde karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal şikayetleri ile yaklaşık bin 530 kişinin dün ve önceki gün sağlık kuruluşlarına müracaat ettiğini, yatarak tedavi gören 13 hasta bulunmakla birlikte ağır seyreden bir vaka olmadığını bildirdi.

Bakanlık, ''İlk bulgulara göre, vakaların içme suyu şebekelerinden kaynaklandığının düşünüldüğünü'' belirtti.

Vatandaşların çiğ sebze ve meyveleri iyice yıkamadan tüketmemeleri, içme ve kullanma sularında ise kapalı pet şişe suyu tercih etmeleri veya suyu kaynatarak tüketmeleri, ellerin sabunla yıkanması gibi genel hijyen önlemlerini almalarının büyük önem arz ettiği bildirilen açıklamada, Bakanlıkça bölgeye gönderilen uzman heyetin incelemeleri tamamlandığında sonucun kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler