Cumhurbaşkanına şikayet

Türk Eğitim-Sen, usulsüz atandığı tespit edilen 97 kişi ile ilgili tüm belgeleri toplayarak Cumhurbaşkanı Gül'e sunmak üzere randevu talebinde bulundu. Sendika ayrıca 49 kişinin atamalarının iptali için yargıya başvurdu.

Yayınlanma: 04.04.2009 - 07:55
Abone Ol google-news

Eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan usulsüz atamaları bir dosyada toplayarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunma kararı aldı.

Eğitimciler, yerel seçimler sonrasında bakanlık koltuğu tehlikeye girdiği iddia edilen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e şikayet etmeye hazırlanıyor. Türk Eğitim-Sen atamalarının usulsüz olduğu belgelerle tespit edilen 97 kişinin atanmasına ilişkin bir dosya hazırlayarak Cumhurbaşkanı Gül'e sunmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı'ndan randevu talebinde bulundu.
 

Araştırma yapıldı, isimler ve belgeler dosyalandı

Sendika, usulsüz atamaları yakın plana alarak bir araştırma yaptı. Araştırma sonuçlarına göre yapılan usulsüzlükleri 4 kategori altında topladı. Söz konusu dosyada, 4 kategoride toplam 97 usulsüz atama tespit eden sendika, usulsüzlüklerin 52'si yönetici atamalarında, 4'ü kurumlararası atamalarında, 2'si açıktan atamalarında, 39'u da şube müdürü atamalarında yapıldığını saptadı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk tüm usulsüz atamaların, Milli Eğitim Bakanlığı'nın elindeki yetkiyi "nasıl çıkarları için kullandığını" gözler önüne serdiğini savunarak "Yandaş kayırmacılığının had safhaya çıktığı milli eğitimde yaşanan bu utanç vesikasının sorumlusu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'tir" dedi.

Bakanlığın, kariyer ve liyakat yerine, "yandaşları" kalkındırmayı görev edindiğini söyleyen Koncuk, MEB'in "şaibelerin adresi" haline geldiğini öne sürdü. Şeffaf olması gereken atamaların, kapalı kapılar ardında "türlü oyunlarla" yapıldığını iddia eden, hukuka, mevzuata aykırı hareket edilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu kaydeden Koncuk, "Bu noktada talebimiz, yönetici atamalarında ivedilikle şeffaflığın sağlanması ve bugüne kadar yapılan usulsüz atamaların hesabının sorulmasıdır. Sendikamızın usulsüz atamalarla ilgili hazırladığı dosya Çankaya Köşkü'ne gönderilmek üzere beklemektedir. Türk Eğitim-Sen, usulsüzlük dosyasını sunmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den randevu talep etmiştir. Herkesin bilmesi gerekir ki, sendikamız, Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılan usulsüzlükleri en üst makama taşımaya kararlıdır" dedi.
 

49 kişinin usulsüz atanması yargıya taşındı

Türk Eğitim-Sen, söz konusu araştırma kapsamda 49 kişinin atamalarının iptali için de yargı yoluna başvurdu. Beytullah Yağız, Lale Kahraman, Resul Adanaş, Nuran Yavuz ve Cengiz Özer'in atamalarının iptali için dava açan sendika 44 kişinin daha atamasının iptali için dava açtığını bildirdi. Sendikanın, atamasının iptali için dava açtığı eğitimcilerin isimleri ise şöyle:
"Ali Yılmaz, Cafer Akbulut, Güven Karabulut, Kamil Durdu, Mustafa Karatekin, Nedim Şahin, Osman Balak, Ömer Faruk Çetinkaya, Aziz Demir, Cevdet Arslan, İhsan Dağ, Mustafa Duran, Muzaffer Nenni, Nurettin Can, Ömer Faruk Bilgin, Erdoğan Kılınç, Faik Kaymaz, Lütfü Düz, Osman Nuri Aydın, Fahrettin Güler, Ahmet Eren, Halil Karapınar, Mehmet Kıratlı, Resul Bilici, Halil Kılıç, Akın Oktay, Harun Çinici, Murat Şahin, Serpil Ardoğan, İlkdem Karaaslan, Bayram Karapınar, Hatem Dursun, Mustafa Karatekin, Sinan Taş, Erdoğan Ceylan, İbrahim Çelebi, M. Cemal Akdemir, Kazım Baran, Mustafa Kemal Aras, Yunus Güngör, Abdulcelil Turgut, Murat Akgül, Üzeyir Özdoğan ve Ömer Yılmaz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler