Bütçe imama teslim

Ankara otobüs terminali mescidinin imamı, 143 milyon 829 bin liralık bütçesi olan RTÜK’e sayman olarak getirildi. TV yayınlarını izleyen dairenin başına sağlık memuru atandı. TRT’nin yeni uluslararası kanalının başına da Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken getirildi.

Yayınlanma: 04.04.2009 - 09:08
Abone Ol google-news

AKPnin yerel seçimlerden hemen sonra RTÜKte üst düzey yönetim kadrolarına yandaşlarını ataması inanılmaz boyutlara ulaştı. Ankara otobüs terminali mescidinin imamı Adem Çobaner, 143 milyon 829 bin liralık bütçesi olan RTÜKte saymanlık görevine getirildi. CHPli üyeler atamalara tepki göstererek,atamalarda liyakate önem verilmediğini ve yönetmeliğe aykırı olduğunubelirttiler.

Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) Üst Kurul Teşkilatlandırmasının uzmanlık esasına göre yapılması gerekirken kayırmacı atamalarla tüm kadrolar dolduruldu. RTÜKün üst düzey yönetim kadrolarına bir seferde 11 kişinin ataması yapıldı. Mescid imamı RTÜKte sayman yapılırken, TV yayınlarını izleyen dairenin başına da bir sağlık memuru ile kapatılan Refah Partisi (RP) yöneticisi Rıza Ulucakın oğlu Emir Miracettin Ulucak ve sağlık memuruyken RTÜKe geçen Osman Ardoğan atandı.

 

Garson müdür oldu

Gübre sanayi garsonu Alaettin Kutlu da müdür oldu. DPTde daktilo olarak çalışırken RTÜKe memur olarak geçen Veysel Şengül de müdür kadrosuna atandı. RTÜKdeki ilginç atamalar, geçtiğimiz çarşamba günü yapılan üst kurul toplantısına RTÜK Başkanı Zahit Akman tarafından gündem dışı getirildi. RTÜKün CHP kontenjanından seçilen üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak atamalara liyakate önem verilmediği ve yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz ettiler. Ancak atamalar 6 üyenin oyuyla gerçekleştirildi. Daha önce Milli İstihbarat Teşkilatında görev yapan ve babası da üst düzey MİT yöneticisi olan bir isim de müdür yapıldı. Ataması yapılan kişilerin AKP’ye yakın kişiler arasından seçildi.

RTÜKten yapılan açıklamada atamalar yapılırken liyakat gözetildiği ileri sürüldü.

Öte yandan Samanyolu Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Böken, TRTnin yeni uluslararası kanalının başına getirildi. Böken, TRTde sözleşmeli personel olarak göreve başladı. TRTde kadrolu olmadığı için Böken için resmi atama kararı alınamadığı öğrenildi. TRT yönetmeliğine göre sözleşmeli personel yönetici olarak atanamıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler