Gazetelerde bugün

Yayınlanma: 11.08.2008 - 08:49
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

 

Rusya'nın 'Kosova' rövanşı

Güney Osetya’ya saldırınca Rusya’dan çok sert tepki gören Tiflis yönetimi, bölgeden askerlerini çekmeye başladı. Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, Rusya’nın ülkesini “istila etmek üzere” olduğunu açıkladı. Ruslar, ateşkes teklifini kabul etmeleri için önce Gürcülerin tamamen çekilmesini, ardından da güce başvurulmayacağına ilişkin anlaşma imzalanmasını istedi.

Marmaray çözüm üretmez

Hükümetin ulaşıma çözüm olacağı gerekçesiyle 8 Aralık’ta kara inşaatları temelini atmaya hazırlandığı Marmaray Projesi sorunlu. Projenin İstanbul’da yeni bir gayrimenkul rantı yaratmak için kurgulandığı ortaya çıktı. 9 Ağustos 2006 tarihli Belediye Meclisi toplantı tutanağında “Özellikle İstanbul il sınırlarında TCDD mülkiyetindeki taşınmazların planlanması hususunda ortak hareket edileceği hususu kararlaştırılmıştır” deniliyor.

İktidarın cemevi takıyyesi

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in sözlü soru önergesini yanıtlayan Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilemeyeceğini, Diyanet İşleri Başkanlığı Yasası ve bazı devrim yasaları ile mahkeme kararlarının buna engel olduğunu savundu. Yazıcıoğlu camilerin belli bir mezhebin ibadet yeri olmadığını ve camiye gelen, gelmeyen, namaz kılan, kılmayan bütün Müslümanların ortak mabedi olduğunu söyledi.

 

HÜRRİYET

 

Gürcüler pes etti

Rusya, Güney Otesya'da kontrolü 10 bin askerle sağladı.Rus birlikleri, başkent Tiflis'in 65 km yakınına kadar gelince Gürcistan dün akşam saatlerinde "Bizden bukadar" dedi.  Ateşkes çağrısı yapan Gürcistan, Rusya ile düşmanlığı bitirmek üzere "acilen müzakerelere başlanmasını" önerdi.

 

 

Yeditepe Dalyan'ın sırrını buldu mu?

Bir röpartajda 161 yaşına kadar yaşamak istediğini söyleyen Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan'ın hayali gerçek mi oluyor. 3 yıl önce 20 milyon dolar harcamayla kurulan ve bugüne kadar toplam 60 milyon dolar yatırım yapılan üniversitenin Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkan'ı Prof.Dr Fikrettin Şahin," Yetişkin insanın kök hücrelerini yeniden programladık. Bu kök hücre teknolojisinde bir devrimdir"dedi

 

 

Halter'de konuşurum onu hiç yere atmam

Annne ve babası boşandığı için 6 yaşından sonra çocuk yurdunda büyüyen gümüş madalyalı haltercimiz Sibel Özkan, Pekin'de Hürriye'te konuştu. "Antremanlarda kilolarla konuşurum. Yarışmada barın önünde, "Bugün beni mutlu edebilirmisin diye sorarım"

 

MİLLİYET

 

Büyük kuşatma

Moskova'nın kararlı tutumu ve Abhazların da cephe açması üzerine, Gürcistan ateşkes istedi.ancak rusların saldırıları artarak devam etti. Türkiye'nin sınırında patlan veren savaşta Rusya'nın ağırlığını iyice hissettirmesi,Gürcistan'ı geri adım atmaya zorladı. Tiflis yönetimi Moskova'ya ateşkes önerdi.

 

 

Generalleri'de fişlediler

Ergenekon kapsamında tututklanan Veli Küçük'ün evinde bulunan bie belgede bir dönem Hatay'da görev yapmış bazı generallerin, subayların ve kamu görvlilerinin adları yazılı. Notlarda Hatay'a tayin olan bir yarbayın oradaki ekip tarafından nasıl dövüldüğüde anlatılıyor.

Kaldı geriye yedi altın

ABD'li yüzücü Michael Phelps, olimpiyatlarda 8 altın alarak efsanevi yüzücü mark Spitz'in 7 altın rekorunu kırma hedefiyle geldiği Çin'de ilk adımını müthiş bir dünya rekoruyla attı. 400 metre bireysel karışık finali yüzen Phels, kendisine ait dünya rekorunu 1.41 saniye geliştirdi ve 4:05.25 yaptı.

 

RADİKAL

 

Bu dosyaları kim açacak

Ergenekon iddianemesinde birçok davayla ilgili yeni bilgi var. Sabancı'yı DHKP-C öldürmedi, Buldan ve Cantürk'ü MİTçi Tarık Ümit öldürttü,Gazi Ergenekon işi, Mumcu Irak'a gönderilen silahları araştırırken öldürüldü...İşte kapanmış dosyaları açtıracak iddialar.  Ele geçirilen bir belgeye göre, Kürt işadamları Behçet cantürk ve Savaş Buldan'ı öldüren ekibin şefi MİT'çi Tarık Ümit'ti. 

Gir çık binlerce can kaybı

Gürcistan bir koydu iki kaybediyor. Askerler otesya'dan çıkarken Ruslar Abhazya'yı vurdu. Güney Otesya'ya harekat başlayan Gürcü birlikleri,Rusya'nın sert karşılığı sonrasında geri çekilmeye başladı.

 

 

Çatlı düğününde ağar çiçeği

Bahçelievler katliamından aranırken Susurluk kazasında ölen ve devlet içindeki çetelerin kilit ismilerinden olduğu anlaşılan Abdullah Çatlı'nın eşi Meral Çatlı'nın yeğeni Can Aydoğan, Yalova'da evlendi.Dolarların uçuştuğu düğüne gönderilen çelenkler ilginçti.En dikkat çekici çelenk Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri ve Adalet Bakanlığı DP liderliği yapan Mehmet Ağar'ınkiydi.

 

TERCÜMAN

 

PKK'nin Almanya'da kasaba kurdu

Almanlar'ın Türkİye'ye ihaneti bir kez daha belgelendi. Merkel'in PKK'nin Celle'de kasaba kurmasına göz yumduğu, Ağrı'da 3 turistin kaçırılma olayıyla ortaya çıktı. Hain terör örgütü PKK ,nin uyuşturucudan kazandığı kirli parayı, Almanya'da gayrimenkul yatırımına dönüştürdüğü belirlendi. Dehşet servet, Ağrı dağında kaçırılan 3 Alman turistin serbest bırakılmasıyla ortaya çıktı.

 

 

Türban sorunu için kimse yardım istemedi.

Abdüllatif Şener'in müthiş açıklamaları, siyaset dünyasını sarsıyor.Şener,"Partinin tabanı ile konuşuyorum. Bana kimse 'Şu türban meselesini çöz' diye istekte bulunmuyor dedi.

 

 

Rusya fırsatı kaçırmadı

Kafkasya'da savaşın 3. gününde Rusya askeri harekata son verdiğini açıklayan Gürcistan'ı, karadan denizden ve havadan kuşattı. ABD Abhazya'da cephe açan Rusya'nın, Gürcistan'ı NATO'dan uzak tutmak için bölgede karışıklık yarattığını iddia etti.

AKŞAM

 

 

Süper dediler fos çıktı

Türkiye'nin en modern hapishanesi diye tanıtılan Silivri Cezaevi yönetimi isyanda... Bir ayda kağuş kapıları arızalanan, personel eksikliği yaşayan,susuzluk çeken cezaevi müdürü yardım istedi. Ergenekon davasının görüşüleceği Silivri Cezaevi 5 temmuz'da faliyete geçti. Ama ileri teknoloji ürünü güvenlik sistemleriyle donatılan kompleksteki sorunlar herkesi bıktırdı.

 

 

Gürcistan çekildi.Halk perişan

Güney Otesyadaki 3 günlük savaşın sonunda gürcü birlikleri çekilmeye başladı. Ancak henüz ateşkes ilan edilmedi.Başta başkent tshinvali olmak üzere,bölge cehennem yerine döndü.rusların bombaladığı sınır kenti Zugdidi'de halk sokaklara döküldü. Rusya'ya ait savaş gemileri Karadeniz'i abluka altına alırken 1 gürcü savaş gemisini batırdı.Batum açıklarında bir türk gemisininde beklediği iddia edildi.

 

 

Kürtçe televizyon 2009'da yayında

TRT Genel müdürü İbrahim Şahin, Kürtçe TV için tarih verdi.Altyapı hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirten Şahin,uydudan tahsis edilecek kanalda Kürtçe televizyonun 2009'da yayına başlayacığını açıkladı.Kanal Zazaca, Arapça ve Farsça olarak 24 saat yayın yapacak.

 

 

POSTA

 

Rus inadı

Güney Osetya'da şiddetli Rus direnişiyle karşılaşan gürcüler, Thsinvali'den çekildi ve ateşkes ilan etmye hazır olduğunu açıkladı. Rusya ise ateşkesi kabul etmeyerek Gürcistan'ı karadan ve denizden kuşatma altına aldı. Bir yandan başkent Tiflis'e yürümeye başlayan Rus birlikleri diğer yandan Abhazya'ya girdi.

Ölüm 196 promille geldi

Bursa'da oturan ve 2 ay önce evlenen Seda Ergin (26) ile Fatih Ergin (30), önceki akşam Kuşadası'na tatil gidecekti. Çift, otogara gitmek için taksiye bindi. Otogar girişine geldiklerinde taksiye, kırmızı ışıkta geçen ve Ufuk Mayil'in kullandığı bir otomobil çarptı. Kazada Fatih Ergin öldü, Seda Ergin ile taksi sürücüsü Fikret Büyüközcü ağır yaralandı.

Kredi kartı borçları New York Times'ta

Amerika'nın en saygın gazetelerinden New York Times, türkiye'deki krdi kart borçlarına geniş yer ayırdı. Yazıda Türkiye'de şu anda38 milyon kredi kartının bulunduğu ve borç miktarının 18 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

 

VATAN

 

Gürcüler pes etti Rusya yumuşuyor

10 bin asker ve yüzlerce tankla Güney Osetya'dan Gürcistan'a giren Ruslar, Abhazya'dan ikinci cephe açtı. Rus savaş uçakları sabah Tiflis'in askeri havaalanını ve akşam ise Türk firması TAV'ın işlettiği Uluslararası havaalanını vurdu. Sivastopol'da demirli Rusya'nın Karadeniz filosu da Gürcistan'ı denizden kuşattı.

Gül'e yüzde 47 sorusu

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde en yakın rakibine 400 oy fark atıp, oyların yüzde 47'sini aldığı halde rektör atamayan Prof. Dr. Sedef Girener “Benimkisi neden millet iradesi sayılmıyor” diyor.

Ankara ve İstanbul'a füze kalkanı

Türkiye füze tehdidine karşı, hava savunma şemsiyesi kurmaya hazırlanıyor. Alınacak 8 “füze kalkanı”ndan ikisi Ankara ve İstanbul'a yerleştirilecek. 2010'da hizmete girmesi planlanan sistemle düşman füzeleri Türk topraklarına girmeden imha edilebilecek.

 

STAR

 

Putin'e işgal fırsatı oldu

Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili'nin G. Osetya'ya askeri operasyon yapması Rusya'ya bölgeyi tamamen denetim altına alma fırsatı verdi. Saakaşvili'nin 'Çekiliyoruz' açıklamasına rağmen Rus ordusu durmadı.

Savaştan bile beter

Malatya'da düğünden dönerken şarampole yuvarlanan minübüste 9 kişi feci şekilde can verirken Amasya'da çarpışan iki otomobilde 5 kişi hayatını kaybetti. Sakaryaspor'un eski kalecisi Kerem Arslan'da motorsiklet kazasında öldü.

Okullara acil yıkım kararı

İstanbul'da deprem hasarlı 30 okul 'acil' uyarısı üzerine yıkıldı, yerine yenileri yapılıyor. 48 okulun yıkımı ise şubata kaldı.

 

SABAH

 

Fiyasko korkusu

Pekin Olimpiyatları'nın ilk 3 gününde Türkiye döküldü. Halterde Nurcan Taylan ve ve Sedat Artuç sıfır çekti. Yüzmede 5. boks ve atıcılıkta 2 sporcu elendi. Böylece 15 madalya hedefi hayal oldu. Şimdilik tek gümüş var.

Savaşlar ortaya çıkan soğukluk

Başbakan Erdoğan, Güney Osetya savaşına barışçıl çözüm amacıyla cuma günü Gürcistan lideri Saakaşvili ve Rusya Başbakanı Putin'i aradı. Saakaşvili'yle görüşen Erdoğan'a Putin'den yanıt gelmedi.

Skandal: Sağlam böbreği aldılar

Konya'da yaşayan 5 çocuk annesi 57 yaşındaki Gülizar Durmaz, tümörlü böbreğini aldırmak için Konya Numune Hastanesi'nde ameliyata girdi. Hasta böbreği yerine sağlam böbreği alındı.

 

YENİ ŞAFAK

 

Savaş ve barış

Kafkaslardaki savaşın dördüncü gününde ölü sayısı 3 bini buldu. Gürcistan'ı denizden de ablukaya alan Ruslar Osetya'yı işgal etti.

Son türküsü ayrılık oldu

Bir süredir kolon kanseri tedavisi gören Türk Halk Müziği sanatçısı Ahmet Sezgin, 72 yaşında vefat etti. Bağlama, yaylı-mızraplı tambur, ud ve piyano çalan Sezgin evli ve 4 çocuk babasıydı. Sezgin'in cenazesi bugün Ataköy Camii'nden kaldırılacak.

Bir düğün 9 cenaze

Malatya'nın Arapgir ilçesinde düğün töreninden dönen köylüleri taşıyan minübüsün Karababa mevkiinde şarampole yuvarlanması sonucu 9 kişi öldü 10 kişi de yaralandı. Minübüs şoförünün 113 promil alkol aldığı anlaşıldı.

 

ZAMAN

 

Yollar savaş alanına döndü: Bir günlük bilanço 39 ölü

Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarında yollar adeta savaş alanına döndü. Aşırı hız,alkol ve dikkatsizlik sebebiyle yaşanan kazalarda 39 kişi ölürken, onlarca insan da yaralandı.

'Ohal cezaevi'nden açık hava müzesine

Sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle inanç turizmi bakımından dünyanın sayılı şehirleri arasında bulunan Diyarbakır, bu potansiyelini kullanmak için kolları sıvadı. Olağanüstü Hal'in (OHAL) uygulandığı yıllarda cezaevi olarak kullanılan, etrafı surlarla kaplı tarihi İç Kale, dünyada örneği bulunmayan bir müzeye dönüştürülüyor.

Gürcistan çekildi, ama Rus saldırıları durmuyor

Gürcistan'ın ayrılıkçı bölge Güney Osetya'ya girmesiyle başlayan savaş, ateşkes çağrılarına rağmen sürüyor. Dün Gürcü askerlerinin başkent Tshinvali'den çekildiği bildirildi. Bu bilgiyi Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Anatoliy Nagovitsin de doğruladı, ancak çatışmalar son bulmadı.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler