Bakanlık destekli Gülen festivali

Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Pacifica Institute, ABD'de 2-5 Nisan 2009 tarihinde Los Angeles'ta "Anadolu Kültürleri ve Yemekleri Festivali" gerçekleştirdi. Festivale, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu da mali destek sağladı.

Yayınlanma: 06.04.2009 - 11:03
Abone Ol google-news

Fethullah Gülene yakınlığıyla bilinen Pacifica Institute, Los Angelesta 2-5 Nisan 2009 tarihleri arasında Anadolu Kültürleri ve Yemekleri Festivali düzenledi. Festivale, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonunun da mali destek sağladığı ortaya çıktı. Pacifica Institute, Los Angelesta Orange County Fuar Alanında 2-5 Nisan günlerinde Anadolu Kültürleri ve Yemekleri Festivali düzenledi.

Pacifica Institute Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Barlas, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu Temsilciliğine ocak ayında başvurarak mali destek istedi. Barlas, Bu organizasyonda kurumunuzun da desteğini yanımızda hissederek daha kapsamlı programlar yapabileceğimiz inancındayız. Dosyada belirttiğimiz bütçenin yüzde 25lik bir kısmını diğer yan gelir gruplarından karşılayacağımızı umut etmekle birlikte geri kalan yüzde 75lik kısmını sizin desteğiniz ile gerçekleştirmeyi düşünüyoruz diyerek fondan mali destek istedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivale mali destek verdi. Bakanlığın desteği Barlasın festivalin hazırlıklarının tamamlandığına ilişkin bir yazışmasında ortaya çıkıyor. Barlas, söz konusu yazısında Kültür ve Turizm Bakanlığımızca da destek verilen Anadolu Kültürleri ve Yemekleri Festivaline ilişkin hazırlıklar bitmiştir. 2 milyon doları aşan mali boyutu ile ABDnin Batı yakasında şimdiye dek gerçekleştirilmiş en geniş kapsamlı kültürel etkinlik olacak söz konusu festivalin açılışına yerel makamlardan da geniş katılım olacağı beklenmektedir dedi.

Festivalde, Mardin, Boğaz Köprüsü, Kız Kulesi, Akdamar Kilisesi, Aspendos, Mevlana Türbesi, Kapalı Çarşı, Haydarpaşa tren garının dev maketleri fuar alanına yerleştirildi. Festival sırasında 5 vakit namaz okunması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler