Obama ile Erdoğan görüşmesi sona erdi

Başbakanlıkta ABD Başkanı Barack Obama ile görüşen Başbakan Recep Tayip Erdoğan ortak bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, görüşmede ikili münasebetler ve bölgesel konuların değerlendirildiğini söylerken, Obama da "Türkiye ABD'nin müttefik ve stratejik ortağıdır" dedi.

Yayınlanma: 06.04.2009 - 15:07
Abone Ol google-news

Başbakanlıkta ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama ile görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Erdoğan, Basın toplantısında görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konuların değerlendirildiğini söylerken, ABD Başkanı Obama da, "Türkiye ABD'nin müttefik ve stratejik ortağıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, görüşmede, aradaki stratejik ortaklığın gereği olarak özellikle ikili ilişkileri gözden geçirme fırsatı bulduklarını ifade ederek şöyle dedi:
"Bölgesel konuları değerlendirme imkanımız oldu. Afganistan, Irak Ortadoğu, geleceğe yönelik enerji konusu üzerinde Nato'daki son gelişmeleri değerlendirme imkanı bulduk. İnanıyorum teröre karşı ortak mücadelemiz bundan sonra da aynı kararlılık ve dayanışma ile sürecektir. Ülkemize gösterdiği bu sıcak ilgi için teşekkür ediyorum."

 

Obama'nın sözleri

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan ve Türk hükümetine olağanüstü konukseverlikleri için teşekkür ederek başlayan Obama ise şöyle konuştu: "Başbakanı G20 zirvesinde yakından tanıma fırsatım oldu. liderliğinden çok etkilenmiştim ve konuşmamızın çok mükemmel bir şekilde çok mükemmel bir özetini verdi. Daha da çok etkilendim. Konuşmamda ziyaretim boyunca söylediğim şeyi tekrar etmek istiyorum, Türkiye ABD'nin müttefik ve stratejik ortağıdır. Sadece terörle mücadele de değil, her iki ülkenin de inanıyorum ki bölgenin ve tüm dünyanın refahına yol açacak olan ekonomik, kültürel ve siyasi bağlarının geliştirmek güçlenmesi gerekmektir. Bunu böyle düşünüyorum. Türkiye ile olan ortaklığımızın daha gelişeceğine Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanında çok iyi bir ortak olacağını düşünüyorum."

 

Obama İstanbul'a geliyor

ABD Başkanı Barack Obama, Ankara'daki temaslarını tamamlayarak İstanbul'a gitmek üzere Esenboğa'ya geldi. Obama'yı taşıyan Air Force One, saat 18.10'da Ankara'dan İstanbul'a hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler