Gazetelerde Bugün

ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti kapsamında dün TBMM'de gerçekleştirdiği konuşma bugün birçok gazetenin manşetinde yer aldı. Cumhuriyet gazetesi Obama'nın konuşmasını 'Laik demokrasi vurgusu' başlığıyla verirken, Hürriyet gazetesi ise 'Artık hepimiz değişmeliyiz' başlığını kullandı. İşte diğer gazetelerin manşetleri...

Yayınlanma: 07.04.2009 - 06:27
Abone Ol google-news

 

 

CUMHURİYET

Laik demokrasi vurgusu


ABD Başkanı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Anıtkabir’den çok etkilendiğini belirtirken, Atatürk’ün tarihin şeklini değiştiren bir lider olduğunu söyledi. Obama, “Ama Atatürk’ün yaşamına ait en büyük anıt taştan inşa edilemez. Kendisinin bırakmış olduğu en büyük miras canlı ve güçlü laik demokrasidir ve bu Meclis bunun devamıdır” dedi.
 

 

HÜRRİYET

Artık hepimiz değişmeliyiz


ABD Başkanı Barack Obama, "Türkiye ziyaretini bir mesaj vermek için yapıp yapmadığımı soranlara cevabım çok açık, evet. Artık hepimizin değişmesi gerekiyor" dedi.

 

MİLLİYET

Türkiye ile yola çıkıyor


Başkan olarak ilk ziyaretini Türkiye'ye yapmasının bir mesaj taşıdığını belirten Obama, ABD ile Türkiye'nin yeni dönemdeki ortaklık modelinin bütün dünyaya örnek olacağını söyledi.

 

RADİKAL

Ortaklığımız model olsun


Obama'dan tüm temaslarında ve Meclis'te tarihi mesajlar: Türkiye İslam ülkesi değil, laik, demokratik ve modern. Avrupa'nın parçası. PKK ve Kaide düşman. İslam'la savaşta değiliz.
 

 

AKŞAM

Yurda mesaj dünyaya mesaj


ABD Başkanı, Anıtkabir'de 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözü verip İslam dünyası ile yeni sayfa açtı. Türkiye'yi övdü ama soykırımı da ima etti: Geçmişinizle yüzleşin.
 

 

POSTA

İlle de Türkiye


Amerika Başkanı Obama, 'Doğu ile Batı'nın birleştiği yer' dediği Türkiye'den İslam alemine ve dünyaya çok net mesajlar verdi: "Ben de Müslüman bir ailedenim. Amerika, Müslümanlarla savaşta olmayacak. Laik Türkiye'nin sadece Amerika için değil dünya için önemli olduğunu vurgulamak amacıyla buradayım."



VATAN

Siz de değişin


'Değişim' sloganıyla ABD Başkanı olan Obama; 1915 olayları ve Ruhban Okulu gibi iki hassas konuda açılım istedi.
 

 

HABERTÜRK

Kıvırmadı

ABD Başkanı Barack Obama, ilk yabancı ülke ziyaretinde geldiği Türkiye'de açık konuştu, laik demokrasiye vurgu yaptı. Dünyaya önemli mesajlar verdi.
 

 

BİRGÜN

Obama'nın ucuz asker pazarlığı

Obama, Anıtkabir defterine "Yurtta sulh cihanda sulh" yazsa da, Afganistan başta olmak üzere bölgeye daha fazla Türk askeri yerleştirilmesi için temaslarda bulundu.
 

 

SABAH

Obama'nın Ankara manifestosu

ABD Başkanı, CNN, El Cezire gibi birçok TV'den canlı yayınlanan Meclis konuşmasında dünya ve Türkiye'ye önemli mesajlar verdi.
 

 

TERCÜMAN

1 endişe 8 mesaj


ABD Başkanı Obama, 'Öneminizi vurgulamak için buradayım' diyerek Türkiye'nin 'Batı'ya sırt çevirmesinden' endişe duyduğu imasında bulundu. Ve, Türkiye Cumhuriyeti'nin Atatürk'ün yolunda başka bir yolu olmadığını içimizdekilere ve dışımızdakilere vurgulayarak anlattı.
 

 

YENİ ŞAFAK

Ailemde Müslüman var


Meclis'teki konuşmasında İslam dünyasına önemli mesajlar veren Obama, ABD'nin İslam'la savaşmayacağını, kendi ailesinde de müslümanlar olduğunu söyledi.
 

 

ZAMAN

Tarihi ve sıcak mesajlar


ABD hiçbir zaman İslam'la savaşta değildir, olmayacaktır da. AB üyeliğinizi şiddetle istiyoruz. Türkiye ile model ortaklık kuracağız. Ziyaretim, mesajdır. Hiçbir terör örgütünü destekleyemeyiz. PKK ve El Kaide ortak düşmandır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler