TİED yöneticileri hakkında suç duyurusu

Milyonluk mal ve nakit varlığı ile kamuoyunda ismi sık sık gündeme gelen en çok üyeli emekli derneği olan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'nde, dernek yöneticilerinin saltanat sürdüğü iddia edildi. İddialar üzerine TİED Çankaya Şubesi Başkanı Mehmet Höcü, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 07.04.2009 - 08:38
Abone Ol google-news

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Çankaya Şube Başkanı Mehmet Höcü, TİED Genel Merkez Yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda TİED Genel Başkanı Kazım Ergün, TİED Genel Başkan Yardımcısı Gazi Aykırı, TİED Genel Sekreteri Recep Orhan, TİED Genel Mali Sekreteri Ömer Kurnaz ve TİED Eğitim ve Teşkilatlanma Genel Sekreteri Enver Ağcakale'nin zimmet, görevi ve güveni kötüye kullanmak ile Dernekler Yasasına muhalefetten yargılanmalarını istedi. Suç duyurusunda, genel merkez yöneticilerinin adeta saltanat kurduğu iddialarına yer verildi.

TİED Çankaya Şube Başkanı Höcü, ayrıca TİED Genel Merkez yönetiminin delilleri yok etme ve gizleme ihtimalinin de dikkate alınarak TİED Genel Merkezi'ne acilen kayyum atanmasını da talep etti.

 

"Son derece lüks genel merkez binası"

TİED Çankaya Şube Başkanı Höcü tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, TİED'in tüm şubelerinden aktarılan paraların çok yüksek meblağlar olduğunu ve bu paraların dernek amaçları ve üye işçi emeklileri için harcanması gerektiği belirtildi. Suç duyurusunda,

"Dernekler Kanunun 5. maddesi ile ilgili diğer hükümlerinde açıkça belirtilen Dernek amaçları için doğruluk ve dürüstlük kuralları çerçevesinde harcanması gereken bu yüksek rakamlı paraların sadece ve sadece Genel Merkez yöneticileri olan şüphelilerin refahı, rahatı ve saadeti için usulsüz olarak harcandığı açıkça ortaya çıkacaktır. Şöyle ki, toplanılan bu aidatlar ile Anıttepe Mahallesi Işık Sok No 11 Tandoğan Ankara adresinde bulunan 5 katlı ve 25 araçlık otopark'ı bulunan bir bina satın alınmıştır. Ancak bu bina üyelerimizin hizmetine sunulacağına son derece lüks ve gereğinden fazla büyük teşkilatlı ofisler haline getirilmiş ve yönetim kurulu üyelerine tahsis edilmiştir. Derneğin haline münasip bir çalışma ofisinin genel merkezinin olması çok normaldir. Ancak mimari projeleri aykırı taşıyıcı duvarları yıkılarak, odalar birleştirilip her bir yöneticiye ayrı ayrı dinlenme odalı müstakil banyolu ve gereğinden fazla büyük çalışma ofisi yapılıp bu ofislerin son derece lüks pahallı mobilyalar ile döşenmesi plazma tv'ler haberleşme araçları ve sistemleri ile donatılması hiç de normal bir davranış değildir. Bu binanın tüm odalarına lüzumundan fazla telefon hatları döşenmiş olup, her birine özel sekreterler hizmetliler tahsis edilmiştir. Devlet bürokrasisinde en üst makamlarda dahi böyle şatafat saltanat ve aşırı lüks görmek mümkün değildir.

 

"İşçi emeklisinin aylık 1 TL'lik aidatından karşılanıyor"

Bina bedeli dışında bu lüks harcamalar ve proje harici yapılan işlere harcanan para 300 bin TL'den fazla tutmaktadır. Bina ya son derece lüks bir yemekhane yaptırılmış olup şüpheli genel başkan ve yöneticilerin kendileri ve yakınları için özel yemekler yapılmakta ve ağırlanmakta ve ziyaretler verilmektedir. Aidat ödeyen üyelerimizin girmesinin dahi mümkün olmadığı bu yerlerin harcamaları ve ziyafetlerin paraları aylık 1 TL'lik aidatlarından karşılanmaktadır."

 

Herkesten gizlenen minibüsler

Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcısı ile Genel Mali Sekreterin tüm yakınlarının hizmetine amade lüks makam araçları tahsis edildiğini bunların masraflarının da dernek ödeneklerinden karşılandığı öne sürülen suç duyurusunda, TİED Çankaya Şube Başkanı Höcü'nün şu iddialarına yer verildi:

"Derneğe alınan iki adet minibüsün bağışlandığı söylenmekte ise de, nereye ve kimlere bağışlandığı bilinmemekte ve herkesten gizlenmektedir. Çankaya Şube Başkanı olarak ben dahi bu bilgiye ulaşamıyorum. Hatta derneğimizin denetçileri dahi bu bilgilere ulaşamamaktadır."

 

"Erdek'teki dinlenme tesisinden hiçbir emekli yararlanmıyor"

Dernek için Balıkesir'in Erdek ilçesi Narlı beldesinde bulanan Narlı Eğitim ve Sosyal Tesislerin satın aldığı ifade edilen suç duyurusunda, bu tesislerle ilgili şu iddialarda bulunuldu:

"Ancak bu sosyal tesis üyelerimizin hizmetine verilmemiş olup sadece ve sadece dernek yöneticileri ve yakınlarının yazlık tatil sitesi gibi hizmet vermekte ve sadece onlar buradan yararlanabilmektedir. Üyelerimizden bu tesislerden istifade eden bir kişi dahi bulmak mümkün değildir. Bu tesisin üyelerin hizmetine sunulmasına ve huzur evi yapılması yönündeki tüm talep ve uyarılılarımız bu yöneticiler tarafından şiddetle reddedilmiş ve kendi saltanatlarına tahsis edilmiştir.

 

"Fark kimin cebine gitti?"

Gerek Genel Merkez binasının gerekse Narlı Eğitim Merkezi'nin satın alınmasında ve gerekse bu binaların döşenmesine yapılan harcamalarda gerçek değerlerinin çok üzerlerindedir. Binalar ve tesisler değerinin çok üzerinde satın alınmıştır. Gerçek değerleriyle ödenmiş gösterilen paralar arasındaki fazlalıklar acaba kimin cebine girmiştir?"

 

"Hem şube başkanı hem genel merkez yöneticisi olmak suç"

TİED Çankaya Şube Başkanı Höcü, suç duyurusunda genel merkez yöneticilerinin aynı zamanda şube başkanlığı görevini de sürdürmelerinin Dernek Tüzüğünün 26 maddesine aykırı olduğunu ifade ederek, mevcut yönetimin hem şube başkanlığı hem de Genel Merkezdeki görevlerini sürdürmeleri suçtur" görüşünü dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler