Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu dünyaya açılıyor

Her yıl büyük bir ilgiyle izlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bu sene bir ilke imza atarak 123 ülkede 24 dilde yayınlanacak. 23 ülkeden toplam 160 sporcunun mücadelesine sahne olacak ve bu yıl 45.’si düzenlenecek dev organizasyon ülke tanıtımı açısından da büyük bir önem taşıyor. Geçen yıl 106 ülkeden izlenebilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bu yıl yapılan girişimlerin ardından 123 ülkede sporseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 07.04.2009 - 16:49
Abone Ol google-news

Dünya çapında bir organizasyona dönüşen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bu yıl ilk kez Eurosport’tan tüm dünyaya canlı olarak yayınlanacak. TRT’nin de naklen yayınlayacağı tur, Bisiklet Federasyonu’nun Eurosport İnternational televizyonuyla yaptığı anlaşmanın ardından Eurosport kanalında da her gün 2 saat canlı olarak ekranlara gelecek.

Organizasyona yapılan yatırımın artmasının ardından son yıllarda büyük ilgi çeken 45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 12 Nisan Pazar günü İstanbul’dan başlayacak ve 8 zorlu etap sonrasında 19 Nisan Pazar günü Alanya’da sona erecek. Dünya Bisiklet Birliği tarafından kategorisi geçen yıl 2.1’e yükseltilen turda, 23 ülkeden 18 profesyonel takım ile Almanya ve Türkiye Ulusal Takımları mücadele verecek. Toplam 160 bisikletçi, 8 gün boyunca bin 212 kilometre pedal çevirecek. İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda, ‘İstanbul-İstanbul’ etabıyla başlayacak tur, takımların İzmir’e hava yolu ile transferinden sonra 13 Nisan’dan itibaren ‘İzmir-Kuşadası‘, ‘Kuşadası-Bodrum’, ‘Bodrum-Marmaris’, ‘Marmaris-Fethiye’, ‘Fethiye-Finike’, ‘Finike-Antalya’ ve ‘Antalya-Alanya’ etaplarıyla son bulacak.

 

1212 kilometrelik yarış

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Bisiklet Federasyonu’nca 12-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak yarışta ülkemizi 8 sporcu temsil edecek. İlk gün İstanbul’dan başlayacak 1212 km.’lik yarış sırasıyla İzmir, Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Finike ve Antalya etaplarının ardından Alanya’da son bulacak.

Türkiye ve Almanya ulusal takımlarının dışında 13 ülkeden 18 profesyonel takımı temsilen 160 sporcu da bu turnuvada boy gösterecek. Dünyanın önde gelen bisiklet sporcuları toplam 150 bin Avro için mücadele edecek. 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Türkiye’nin tanıtımı açısından büyük önem taşıyor.

Türkiye’den TRT 1’in yayımlamasının yanı sıra Avrupa’da da Eurosport tarafından naklen ekranlara gelecek olması yarışın Avrupa’daki değerini gözler önüne seriyor. Özellikle Fransa Bisiklet Turu’nun alternatifi olabileceği konuşulan turnuva, ülkemizin reklamı açısından da büyük önem taşıyor. Bu dev organizasyonda üst düzey bir kamera sistemi de kullanılacak. ‘High definition’ (yüksek çözünürlük) kalitesiyle sporseverlere sunulacak yarışta 4 motor, 2 helikopter ve 1 uçak kamerası görev yaparak yarışın her anı en iyi şekilde ekranlara yansıtılacak. Bu zorlu yarışta ülkemizi şu isimler temsil edecek: Uğur Marmara, Behçet Usta, Miraç Kal, Bünyamin Özdemir, Serhat Sert, İsmail Aksoy, Mustafa Sayar, Eyüp Karagöbek. Tura katılan sporcular genel, sprint, Türkiye güzellikleri ve dağ klasmanlarında toplam 150 bin Avro için yarışacak.

TURA KATILAN TAKIMLAR

Fuji-Servett (İspanya)

Team Katusha (Rusya)

Team Milram (Almanya)

Silence-Lotto (Belçika)

Lampre-NGC (İtalya)

Quick Step (Belçika)

Contentpolis-Ampo (İspanya)

ELK Haus (Avusturya)

CSF Group-Navigare (İtalya)

A&S-Caffè Mokambo (İtalya)

PSK Whirlpool-Author (Çek Cumhuriyeti)

Barloworld-Bianchi (İngiltere)

Vorarlberg-Corratec (Avusturya)

Xacobeo -Galicia (İspanya)

StegComputer-Neotel (Güney Afrika Cum.)

Loborika (Hırvatistan)

Rabobank (Hollanda)

Cycling Club Bourgas (Bulgaristan)

Türkiye Ulusal Takımı

Almanya Ulusal Takımı

 

TUR ETAPLARI

1. Etap: İstanbul-İstanbul: 142 km (14 tur)

2. Etap: İzmir-Kuşadası: 132.5 km

3. Etap: Kuşadası-Bodrum: 166.1 km

4. Etap: Bodrum-Marmaris: 166.9 km

5. Etap: Marmaris-Fethiye: 130 km

6. Etap: Fethiye-Finike: 194 km

7. Etap: Finike-Antalya: 114.5 km

8. Etap: Antalya-Alanya: 166 km

Toplam: 1.212 km


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler