Vural: Kafkasya ittifakı içi boş bir öneri

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kafkasya İttifakı" önerisini ve Güney Otesya'da meydana gelen çatışmaları değerlendirdi. "Kafkasya İttifakı" önerisini "içi boş" bir öneri olarak nitelendiren Vural "Bu ittifak ABD, AB, Rusya'yı içine alıyor. Bu nasıl bir ittifak?" dedi.

Yayınlanma: 12.08.2008 - 13:26
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bölgesel inisiyatiflerin oluşmasında Türkiye'nin, bölge dışındaki unsurları da dahil etmek suretiyle kendi stratejik önemini ve ilişki ağını ortadan kaldırdığını savundu. Böyle bir olayın daha kapsamlı düşünülmesi gerektiğini ifade eden Vural, "Gürcistan, Doğu-Batı Enerji koridoru açısından son derece önemli bir ülke. Nabuko projesini akamete uğratmak isteyen bir uluslararası oyunu da dikkate alarak gelişmeleri takip etmek lazım. Hazar Bölgesi enerji kaynaklarının Doğu-Batı güzergahı yerine, başka güzergahlara kaydırılmasına yönelik bir oyun da olabilir. Buradaki istikrarsızlık ve sıcak gelişmeler, Türkiye'yi de yakından ilgilendirir. Hükümetin Kafkasya politikası yok. Bu bölge yeniden soğuk savaşın oyun alanı haline mi dönüştürülmek isteniyor?" dedi.

Güney Osetya'daki çatışmaları iki yönlü değerlendirilmesi gerektiğini de dile getiren Vural, "Bölgede oluşacak istikrarsızlık Türkiye'nin menfaatlerini haleldar eder. Güney Osetya'daki kriz, Türkiye ile Rusya olan ilişkilerini de zedelemeyecek ve Türkiye'nin menfaatlerini dikkate alacak şekilde yönetilmelidir" diye konuştu.

Vural, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile ilgili iddiaları da "Vahim" olarak niteleyerek, "Böyle bir olay oldu mu, olmadı mı? Bunu ortaya koymak lazım" dedi. Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ın aynı işadamanının yatı ve otelinde tatil yapmasını da eleştirdi.

"Her şeyden önce Başbakan'ın kaldığı otelin parasını kim ödedi, nasıl ödedi? Bunlarla ilgili açıklama yapmalıdır" diyen Vural, şöyle devam etti: "Bu durum toplum vicdanını yaralıyor. Fakir fukara, garip gureba edebiyatı yapıyorlar. Vatandaşa 2 torba kömür dağıtılırken kimlere ne türlü rant dağıtıyorlar? Bir tarafta 2 torba kömüre muhtaç ettikleri vatandaş, diğer tarafta binlerce dolarlık tatiller, milyon dolarlık iş takipleri... Türkiye'nin durumu bu işte."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler