Güreşte altına hücum

Katıldığı her şampiyonadan madalyalarla dönen Greko-Romen güreş takımımız Beijing Olimpiyatları öncesi yoğun bir şekilde hazırlıklarını sürdürüyor. Olimpiyatlar için iddialı çalışan Ay - Yıldızlı ekibimizde üç tecrübeli, üç de genç isim bulunuyor. Beijing’de yine Türkiye’nin gururu olacaklarını belirten güreşçilerimizle bu zorlu turnuva öncesi hedeflerini konuştuk.

Yayınlanma: 13.08.2008 - 06:42
Abone Ol google-news

Başarılı olacağız

Salih Bora (Antrenör): Ocak ayındaki Türkiye Şampiyonası’ndan bu yana Avrupa Şampiyonası ve iki Olimpiyat elemesi geçirip Olimpiyat Takımı’mızı belirledik. 6 sporcumuzun üçü 30 yaşın üzerinde tecrübeli ve şampiyonlukları olan isimler. Diğer üçü de genç. Biz bu sentezi iyi bir pozisyonda tutmaya çalışıyoruz. Olimpiyat’larda hiç bir sıkletin favorisi yok. Madalyalar bizim sporcularımızın da arasında bulunduğu 5 - 6 isim arasında gidip gelecektir. Takımdaki gençler için çok büyük bir tecrübe olacak, sürpriz yapabilirler. İyi hazırlandık, şampiyonalarda göreceğimizi gördük başarılı olacağımıza inanıyoruz.

Avantajım tanınmamak

Soner Sucu (60 kilo): Bir önceki Olimpiyat’larda ekran başında izlediğim ağabeylerimle berabar Beijing’deki Olimpiyat’lara gitmek beni çok heyecanlandırıyor. Ayrıca ulusal formayı ilk kez Olimpiyat’larda giyeceğim. Daha 22 yaşındayım, önümde 3-4 Olimpiyat daha var. Yaşça büyük rakiplerimle karşılaşacak olmak beni korkutmuyor. Her gün hocalarım ve takımdaki ağabeylerimle rakiplerimin videolarını izliyorum. Rakiplerimin beni tanımıyor olmalarını avantaja dönüştürüp Olimpiyat’ları iyi bir dereceyle bitirmek istiyorum.

Zirvade bitireceğim

Şeref Eroğlu (66 kilo): Ben ve takımdaki büyük arkadaşlarım bu ülke için yapacaklarımızı yaptık. Bu Olimpiyat’larda takım olarak yine büyük başarılar kazanacağımıza inanıyorum. Biz aktif sporu bıraktıktan sonra bayrağımızı devam ettirecek çok yetenekli gençlerimiz var. Her devrin kralları vardır, artık sıra onlarda. Olimpiyat’larda kazanacağımız başarılarla birlik ve beraberliği tekrar canlandırarak, ülkemizin üzerindeki kara bulutları biraz olsun dağıtmak istiyoruz. Takım kaptanı olarak son Olimpiyat mücadelemi altın madalya kazanarak, aktif spor hayatıma nokta koymak istiyorum.

İyi Hazırlandık

Şeref Tüfenk (74 kilo): Takım olarak çok iyi bir beraberlik havası yakaladık. Kaptanımız Şeref Eroğlu her gün bizleri topluyor ve toplantılarla düşünce olarak Olimpiyat’lara hazırlanıyoruz. Genç arkadaşlarımıza kendi tecrübelerimizi aktarıyoruz. Kariyerimi bir Olimpiyat madalyasıyla süsleme zamanım geldi. Bizlere kamplar boyunca maddi ve manevi destek veren herkesin ve bize inanan Türk halkının beklentilerini boşa çıkarmayacağımıza inanıyorum.

Kazanmak Önemli

Nazmi Avluca (84 kilo): Takımdaki herkes başarı için her türlü özelliğe sahip. Genç arkadaşlarımızın da kazanmak için kendilerine güvenmeleri yeter. Sporcuların Olimpiyat adı altında ezilmemesi gerek. Minderde sadece ikiniz varsınız. Kazanamadık ama katılmak da önemli sözü pek de inandırıcı değil. Benim için katılmak değil, kazanmak önemli. Şu anda madalyayı düşünerek enerjimi harcamıyorum. Aklımda olan tek şey, rakiplerimi inceleyerek Olimpiyatlar için performansımı en yükseğe çıkartmak.

Uyumu yakaladık

Mehmet Özal (96 kilo): Çok güzel bir kamp ortamımız var. Takım olarak iyi bir uyum yakaladık. Genç arkadaşlarımızın olması bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Ama bir baskı hissetmiyorum. Hepsiyle her gün konuşup, tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Artık aktif spora son verme vakti geldi. Bizden sonra gelecek çok yetenekli genç isimler güreş sporunu üst düzeyde tutmaya devam edecektir.

Finali Kaçırmam

Rıza kayaalp (120 kilo): İlk defa katılacağım Olimpiyat’larda ulusal takım forması giyeceğim. 19 yaşındayım, daha önce yıldız ve gençlerde mücadele etmiştim. Rakiplerimin hepsiyle geçmişte karşılaştım ve bir çoğunu da yendim.Takım içindeki büyüklerimizin bizlere yaklaşımları çok iyi. Her zaman bizlerle tecrübelerini paylaşıyorlar. Daha önce Beijing’e Gençler Şampiyonası’na gidip finalde kaybetmiştim. Bu kez finali de kazanacağım, kendime güveniyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler