Böcekleri sevdiren proje

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi TÜBİTAK işbirliği ile "Böcek farkındalığı projesi" hazırladı. İlköğretim öğrencilerine yönelik proje böcekleri seven çocuklar yetiştirmeyi amaçlıyor. Böcekleri değişik yönleriyle ele alan akademisyenler görsel sunumlar ve ayrıntılı bilgilerle projelerini zenginleştiriliyor.

Yayınlanma: 13.08.2008 - 07:54
Abone Ol google-news

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesinin, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) desteğiyle yürüttüğü proje ile böceklerin ilginç dünyasının toplumun değişik kesimlerine tanıtılması ve böcekleri seven çocuklar yetiştirilmesi amaçlanıyor.

 Böceklerin ilginç dünyasına yönelik hazırlanan  İlköğretimdeki Sınıf Öğretmenleri Böcek Farkındalığı Projesi (BÖFYAP-ÖĞRETMEN) 18 Ağustosta İzmir'de başlayacak.


Projenin yürütücüsü Prof. Dr. Serdar Tezcan, doğadaki canlılar içinde önemli bir yer tutan böcekleri sınıf öğretmenlerine değişik yönleriyle tanıtarak, böcekleri seven ve bilinçli öğrenciler yetiştirilmesini amaçlayan ''BÖFYAP-ÖĞRETMEN''in, EÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü'nde uygulanacağını söyledi.


Prof. Dr. Tezcan, böceklerin ilginç dünyasının toplumun değişik kesimlerine tanıtılmasının yerleşik korkuları gidereceğini ve elde edilen deneyimin böceklerle ilgili farkındalık yaratılacağını; ayrıca arazi ve laboratuvar çalışmaları ile bu bilgilerin pekiştirileceğini ifade etti.  

Prof. Dr. Tezcan, "Projeye katılım ücretsiz . Yapılacak çalışmalara yönelik  atrap, Japon şemsiyesi, aspiratör gibi böcek toplama araçları ile arazi çantası, kültür kabı, büyüteç gibi malzemeleri içeren birer set ve eğitim CD'sinin de yine ücretsiz olarak katılımcılara verilecek." dedi.

 

          

 

 

 

     için geçen yıl İlköğretim Öğrencilerinde Böcek Farkındalığı Yaratma Projesi 'BÖFYAP-İLK'i gerçekleştirdik ve 140 okulda okuyan 1200 ilköğretim öğrencisine eğitim verdik. Elde edilen deneyimle, böceklerle ilgili farkındalığın yaratılmasının ve yerleşik korkuların giderilmesinin, küçük yaşlarda kalıcı olacağı görüşüyle ilköğretimdeki sınıf öğretmenlerinin de bilinçlendirilmesinin, daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı kolaylaştıracağı düşünüldü. BÖFYAP-ÖĞRETMEN Projesi, TÜBİTAK tarafından Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında destelenerek yürürlüğe girdi.''
Proje kapsamında 100 sınıf öğretmenine 16-17 kişilik gruplar halinde birer günlük program uygulanacağını anlatan Prof. Dr. Tezcan, eğitimin 18 Ağustos - 10 Eylül 2008 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.
Prof. Dr. Tezcan, çalışmalar sırasında böcekleri değişik yönleri ile ele alan görsel sunumlar yapılarak ayrıntılı bilgiler verileceğini, ayrıca arazi ve laboratuvar çalışmaları ile bu bilgilerin pekiştirileceğini ifade etti.
Öğretmenlere okullarında yapabilecekleri pratik çalışmalarla ilgili de bilgi sunulacağını dile getiren
Projeyle ilgili diğer ayrıntılı bilgilere 'http://www.bofyap.ege.edu.tr/' adresinden ulaşılabileceği bildirildi.
(HH-SBL-BİR-NİS)  13.08.2008 10:37:22


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler