Karatay son yolcuğuna uğurlandı

Bir dönem SODEP Genel Başkanlığını yapan Türkiye'de sosyal demokrasinin önde gelen isimlerinden Cezmi Karatay Ankara'da toprağa verildi. Karatay'ın Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da katıldı. Baykal, Karatay'ın ailesine başsağlığı diledi.

Yayınlanma: 13.08.2008 - 09:19
Abone Ol google-news

Sosyal Demokrasi Partisinin (SODEP) eski Genel Başkanlarından emekli Vali Cezmi Kartay'ın cenazesi toprağa verildi.

Tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde önceki gün yaşamını yitiren Kartay'ın cenaze namazı, Kocatepe Camii'nde kılındı. Törene, Kartay'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski TBMM başkanlarından Hikmet Çetin ve bazı milletvekilleri katıldı. Kartay'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İzmit'te 1920 yılında doğan Cezmi Kartay, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık yapan Kartay, 1952-1960 yılları arasında Mülkiye Müfettişliği ve Başmüfettişliği görevlerini üstlendi. Haziran 1960'da Malatya Valiliği'ne atanan Kartay, bu görevi sırasında dört yıl Malatya Belediye Başkanlığı'nı da yürüttü. Kartay, daha sonra, Merkez Valiliği ile Tekirdağ ve Gaziantep Valiliği'nde bulundu. 1980 yılında kendi isteği ile görevden ayrılan Kartay, 1983 yılı Mayıs ayına kadar Ankara Ticaret Borsası Genel Sekreterliği yaptı. Sosyal Demokrasi Partisinin (SODEP) kuruluşunda, kurucu üye olarak aktif politikaya giren Kartay, 27 Haziran-17 Aralık 1983 arasında SODEP Genel Başkanlığı, daha sonra SODEP ile SHP Genel Başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu. Kartay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, İş Bankası ve Şişe Cam Yönetim kurullarında üye olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babası olan Kartay, Türk İdareciler Derneği, Mülkiyeliler Birliği, CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği, TESAV (Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı) ve Anadolu Kulübü üyesiydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler