Obama'ya 'kayısı' teşekkürü

ABD Başkanı Barack Obama’nın ziyareti sırasında Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinden söz ederken ’kayısı’dan bahsetmesi, dünya kayısı üretiminin yüzde 80’ini gerçekleştiren Malatyalıları çok sevindirdi. AKP Malatya Milletvekilleri, ABD Başkanı Barack Obama'ya kayısı ile ilgili sözlerinden dolayı teşekkür mektubu gönderdi. Ayrıca Obama'ya göndermek üzere sandıkta kayısı hazırlandı.

Yayınlanma: 09.04.2009 - 08:46
Abone Ol google-news

AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mehmet Şahin, Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ve İhsan Koca yaptıkları yazılı açıklamada, Obama'ya teşekkür mektubu gönderdiklerini bildirdi.

Obama'ya hitaben yazılan mektupta, şu ifadelere yer verildi:
''Türkiye ziyaretiniz kapsamında ülkemizin AB'ye tam üyeliğinden söz ederken, dünya kayısı üretiminin yüzde 80'ini gerçekleştiren Malatya'mızı yakından ilgilendiren kayısıyı dile getirmeniz, bizleri son derece memnun etmiştir. Kayısı, özellikleri açısından ele alındığında Malatya kayısısı, diğerlerine oranla birçok farklılıklar arz etmektedir. Malatya kayısısının özel yapısı nedeniyle faydaları, uzmanlar tarafından her geçen gün ortaya çıkarılmaktadır. 84 ülkeye ihracatı yapılan Malatya kayısısının en fazla ihracatı ABD'ye gerçekleştirilmektedir. 1 Ağustos 2008 ve 31 Mart 2009 tarihleri arasındaki 8 aylık dönemde 70 bin 738 ton ihracatı gerçekleştirilen ve bunun karşılığında 231 milyon 258 bin dolarlık ihracat geliri elde edilen Malatya kayısısı, özellikle sağlığa katkıları açısından ön plana çıkmaktadır.
Bu çerçevede başlı başına bir şifa kaynağı olan Malatya kayısımızın özellikle ABD'ye ihracat miktarının artırılmasında, sizlerin değerli katkılarınızı beklediğimizi ifade eder, öncelikle Türkiye'mize yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkürlerimizi sunar, özellikle
'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' söyleminizin gerçekleşmesi yönündeki gayretlerinizde başarılar diler saygılarımızı sunarız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler