''Seçimlerde güvenlik zaafı olmadı''

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, muhalefetin yerel seçimlere ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin eleştirilerine "Seçimde hiçbir yerde güvenlik zaafı olmadı" karşılığını verdi. Atalay, "Bütün siyasi partilerimiz, bütün liderler, bütün adaylar, ülkemizin her köşesinde hiçbir engelle karşılaşmadan ve güvenli şekilde kampanyalarını yürütmüşlerdir." dedi.

Yayınlanma: 09.04.2009 - 16:12
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 29 Mart'ta yerel seçimlerin anayasa gereği yargı organlarının gözetim ve denetiminde yapıldığını söyledi. Türkiye'nin seçimler konusunda sicilinin çok iyi olduğunu çok partili yaşama geçişten bu yana 45 seçim yapıldığını kaydeden Atalay, "Demokrasimiz güçlüdür ve her seçim demokrasimizi biraz daha güçlendirmektedir. Türkiye, bugüne kadar seçimlerin, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğu gerçeğini özümsemiştir. Sonuç ne olursa olsun büyük bir olgunlukla karşılama kültürüne de sahip olmuştur. Gizli oy, açık sayım yönteminin başladığı süreç içerisinde seçmen daima tercihini en iyi şekilde yapmış ve herhangi bir yönlendirmeye de alet olmamıştır"dedi.

29 Mart seçimlerinde toplam 556 bin 908 kişinin seçildiğini kaydeden Atalay "16 büyükşehir belediye başkanı, 65 il belediye başkanı, 143 büyükşehir ilçe belediye başkanı, 749 ilçe belediye başkanı, bin 974 belde belediye başkanı, 34 bin 556 asil, 34 bin 556 yedek olmak üzere toplam 69 bin 112 belediye meclis üyesi, 3 bin 284 asil, 3 bin 284 yedek olmak üzere toplam 6 bin 568 il genel meclisi üyesi, 34 bin 305 köy muhtarı, 18 bin 460 mahalle muhtarı, asil ve yedek olmak üzere toplam 277 bin 836 köy ihtiyar heyeti, 147 bin 680 mahalle ihtiyar heyeti seçilmiştir" dedi.

Bakan Atalay, yerel seçimlerin güven ve huzur içinde yapılması için gerekli önlemleri aldıklarını da söyledi. Alınan bu tedbirler sayesinde hiçbir adayın ve siyasi partinin baskıya maruz kalmadan seçim kampanyasını yürüttüğünü, halkın hür iradesinin sandığa yansımasının sağlandığını ifade eden Atalay, "Bütün siyasi partilerimiz, bütün liderler, bütün adaylar, ülkemizin her köşesinde hiçbir engelle karşılaşmadan ve güvenli şekilde kampanyalarını yürütmüşlerdir. Hiçbir yerde güvenlik zaafı olmamıştır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler