Pius'un eşine ait heykel

Burdur'un Ağlasun ilçesinde bulunan Sagalassos Antik Kenti kazılarında 16. Roma İmparatoru Antoninus Pius'un eşi Faustina Maior'a ait olduğu belirtilen bir kadın başı heykeli bulundu. Roma hamamı yakınlarında bulunan mermer heykel teknik incelemeler yapılması için kazı evine gönderildi.

Yayınlanma: 13.08.2008 - 10:21
Abone Ol google-news

Belçika Leuven Katolik Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Jeroen Poblome, Sagalassos Antik Kenti kazı çalışmaları çerçevesinde, Roma hamamının ''soğukluk'' diye adlandırılan bölümünün güneydoğu kısmında, bir kadın başı heykelinin günışığına çıkarıldığını açıkladı.

16. Roma İmparatoru Antoninus Pius'un eşi Faustina Maior'a ait olduğu belirtilen kadın başı heykel 76 santimetre uzunluğunda ve 300 kilogram ağırlığında.

Teknik heyet tarafından incelemeye alınacak heykel, iyileştirme çalışmalarının ardından Burdur Müzesine gönderilecek.

Roma İmparatoru Hadrian'ın evlatlık olarak aldığı Antoninus Pius'un, babası Hadrian'ın 138 yılında vefat etmesiyle tahta çıktığı ve 138-161 yıllarında 16. Roma İmparatoru olmuştu. İmparatoriçe Faustina Maior ise çocukları çok seven ve başta kızlar olmak üzere, fakir ve kimsesiz çocuklara sahip çıkan özelliği ile Roma tarihine girmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler