Uşak'ta 2 kişi baraj gölünde boğuldu

Uşak'ta Adıgüzeller Baraj gölüne düşen kadın ile onu kurtarmak için suya giren akrabası boğuldu.

Yayınlanma: 09.04.2009 - 20:19
Abone Ol google-news

Uşak'ın Ulubey ilçesinde, Nurten Alkan (24), eşi Süleyman Alkan ve ablası Cennet Uslu (36) ile Ümmü Alkan mantar toplamak için Hanyeri Köyü civarına gitti. Nurten Alkan, mantar aradığı sırada, Adıgüzeller Baraj gölüne düştü. Nurten Alkan'ı kurtarmak için eşi Süleyman Alkan ile Cennet Uslu da suya atladı. Nurten Alkan ile Cennet Uslu boğuldu, Süleyman Alkan ise sudan çıkmayı başardı. Jandarmanın aramasında, Nurten Alkan'ın cesedine ulaşılırken, Uslu'nun cesedi henüz bulunamadı. Afyon'dan gelecek dalgıç ekibinin, yarın arama yapacağı bildirildi.


"Çalışmalara ara verildi"

Eşme Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, Adıgüzeller Baraj gölünde boğularak hayatını kaybeden Nurten Alkan'ın cesedinin çıkarıldığını, Cennet Uslu'nun cesedini arama çalışmalarının ise havanın kararması ve akıntı nedeniyle durdurulduğunu bildirdi. Tuncer, yaptığı açıklamada, Ulubey ilçesi Hanyeri köyünde akşam saatlerinde mantar toplamak için gittikleri Adıgüzeller Baraj Gölü su tutma havzasında asma köprüden geçerken suya düşen Nurten Alkan'ın ardından suya atlayan ve kaybolan 2 çocuk annesi Cennet Uslu'yu arama çalışmalarına ara verildiğini, Afyon'dan gelen dalgıç ekibinin yarın sabah arama çalışmalarına başlayacağını söyledi.

Tuncer şu bilgileri verdi: ''Afyonkarahisar Sivil Savunma Müdürlüğü'nden yola çıkan dalgıç ekibi bölgeye ulaştı. Jandarma ekiplerimiz bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Uşak Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerimiz arama çalışmalarına akşam saatlerine kadar devam etti ancak sonuç alamadık. Havanın kararması ve akıntı nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi. Afyonkarahisar'dan gelen dalgıçlar havanın kararması nedeniyle dalış yapamıyor. Bölgeye kamp kurdular havanın aydınlanmasıyla çalışmalara yeniden başlanacak. Olay çok üzücü.''

Bu arada olay yerinde toplanan köylüler kendi imkanlarıyla hazırdıkları uzun odun parçalarıyla kıyıda arama çalışmalarını sürdürüyor. Olayda hayatını kaybeden bir çocuk annesi Nurten Alkan'ın cenazesi ambulansla Ulubey Sağlık Ocağına oradan da Uşak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Savcılığın başlattığı soruşturma da sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler