Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ses kaydının Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’na gönderilmesini 'Yetki askeri savcıda' manşetiyle okurlarına duyuruyor. Posta gazetesi ise, manşetinde Başbakan Erdoğan'ın tatil için Hatay'ı seçmesini seçim sonuçlarına bakarak değerlendiriyor.

Yayınlanma: 10.04.2009 - 06:33
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Yetki askeri savcıda


İsmail Hakkı Karadayı hakkında, internet siteleri ile basında yer alan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı nedeniyle soruşturma yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı, dosyanın Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’na gönderilmesini kararlaştırdı. Kararda, Karadayı’ya, “Anayasayı ihlal”, “Yasama organına karşı suç” ve “Hükümete karşı suç” gibi ithamlar yöneltildiği anımsatıldı.



HÜRRİYET

Kim bu meçhul rekortmen


Gelir vergisi rekortmenlerini diğer illerden önce açıklayan İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı bu yıl 'suskun' kaldı. Türkiye rekortmeni de bu yüzden belirlenemedi.


MİLLİYET

'Fatih bizi eziyor' davası

Fatih Belediyesi'yle birleşen Eminönü Belediyesi'nin 140 çalışanı, yeni görev yerlerinde 'ayrımcılık ve tehdit' yapıldığı iddiasıyla suç duyurusu yaptı.


RADİKAL

45 milyar dolar geliyor


Hazineden Sorumlu Bakan Şimşek'in açıklaması ışığında üç yıllık bir dönemi kapsayacak IMF anlaşmasıyla Türkiye'ye 45 milyar doları bulacak bir kaynak sağlanması söz konusu.


AKŞAM

Ajanlar çizmeyi aştı


ABD Hava Kuvvetleri'ne bağlı AFOSI adlı istihbarat kuruluşunun yetkisini aşıp yerel yöneticilerden bilgi istediği ortaya çıktı. Genelkurmay, durumu İçişleri'ne bildirdi. Bakanlık valilere yazı gönderdi: Muhatap almayın.


POSTA

Hatay'ın sırrı


Başbakan Erdoğan eşi Emine Hanım ve kızı SÜmeyye ile birlikte tatile çıktı. Erdoğanlar tatil için 29 Mart yerel seçiminden önce AKP'li belediyelerin yönettiği Antalya ve Balıkesir'i tercih ederdi. Bu kez Hatay'a gittiler.


VATAN

29 yıl sonra


12 Eylül 1980 sabahı Kenan Evren yönetime el koydu, henüz 3 haftalık evli olan Abdullah Gül evinden alınarak Metris Cezaevi'ne kondu... 29 yıl geçti, Evren 7'nci, Gül 11'inci Cumhurbaşkanı olarak Çankaya'da buluştu.


HABERTÜRK

Bakan teşhisi koydu: 2S 2K


Bakan Tüzmen, AKP olarak seçimde 2S ve 2K'ye takıldı. Yani sınırlarda ve sahillerde, kaygılar ve kimlik siyaseti.


BİRGÜN

Tatili de Taksimi de..


Sendikalar, 1 Mayıs'ın tatil olması konusunda hükümetin girişimini olumlu bulurken, 1 Mayıs'ın özüne uygun kutlanılması için Taksim Meydanı'nın da açılmasını istiyor.


SABAH

Tehlikeli inatlaşma


Rasmussen'in özür dilememesinde ncesaret alan Danimarka'da bir dernek karikatür krizini körükledi.


TERCÜMAN

Ermenistan krizi


Türkiye, Obama'nın ziyaretiyle bir anda kucağında zaten var olan Ermenistan krizini, daha da büyümüş olarak buldu.


YENİ ŞAFAK

Ergenekon'un candan müfettişi


Ergenekon tutuklusu Neriman Aydın, mektuplarında ANA-SOL-M'mim 'vazifeli' müfettişi Candan Eren'i Danıştay'da kurtardığı için Eruygur'a teşekkür ediyor.


ZAMAN

Ergenekon'un Kıbrıs ayağında ürperten iddialar


Dönemin başbakanı M.Ali Talat'a, 2004 yılındaki referandum öncesi zaman ayarlı bombayla suikast girişimi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler