Tchernega'nın "Yükseliş"i

İstanbul Büyükada'ya yerleşerek, çalışmalarını burada sürdüren ve kendine özgün bir spatula tekniğine sahip olan İngiliz ressam Michael Tchernega, "Yükseliş" temalı ilk kişisel sergisini Derinlikler Sanat Merkezi'nde açıyor. 15 Nisan - 06 Mayıs 2009 tarihleri arasında üç hafta boyunca sanatseverlerle buluşacak sergide Tchernega'nın 30'a yakın eseri yer alacak.

Yayınlanma: 10.04.2009 - 09:30
Abone Ol google-news

Derinlikler Sanat Merkezi, "Yükseliş" temalı ilk sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacak olan İngiliz ressam Michael Tchernega'yı ağırlayacak. Sergide 30'a yakın eseri sergilenecek olan ressam büyükada'ya gönül vermiş bir sanatçı.

Üç yıl önce İstanbul'a yerleşen, çalışmalarını Büyükada'daki atölyesinde sürdüren ve Büyükada'nın, sanat tarzını geliştirmek ve yaşamak için en iyi platform olduğunu düşünen Tchernega, Fransız empresyonistlerden etkilenerek geliştirdiği kendine özgün bir spatula tekniğine sahip. Eserlerinde, dünyada çalışılması en zor obje olduğunu düşündüğü insan bedenini bu spatula tekniği ile resmeden sanatçı, “Yükseliş” sergisi ile insan bedeninin ve doğanın ışıkla girdiği etkileşim sonucunda ortaya çıkan çeşitliliği vurguluyor.

Doğadan ve mitolojiden beslenen Tchernaega'nın, çocuk yaşlarında başladığı sanat serüveninin İstanbul ilhamı taşıyan bu ilk sergisi, resme getireceği “Yükseliş” açısından büyük anlam taşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler