Sanatçılar Balbay'ın yazılarını okudu

Cumhuriyet gazetesi okurları, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay için tuttukları "Mustafa Balbay'n yanı başında nöbetteyiz" eylemini dün de sürdürdü. Cumhuriyet okurlarına Yıldız Kenter, Orhan Kurtuldu, Gülsen Tuncer, Orhan Aydın ve Ali Demir gibi sanatçılar destek verdi.

Yayınlanma: 10.04.2009 - 09:41
Abone Ol google-news

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'a destek ziyaretleri sürüyor.

Eskişehir’den Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri ve CUMOK’ların da destek verdiği nöbete; tiyatro sanatçıları Yıldız Kenter, Orhan Kurtuldu, Gülsen Tuncer ve Orhan Aydın katılarak, Balbay’ın yazılarını okudular. Ressam Ali Demir de kendi çizdiği “Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Atatürk” portreleri ile nöbete katıldı. Kadın Araştırmaları Derneği üyesi Meriç Velidedeoğlu, halk müziği sanatçısı Muzaffer Öztekin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), ADD, Kadın Araştırmaları Derneği, İstanbul CUMOK üyelerinin yanı sıra Eskişehir CUMOK ve ADD üyeleri de gazetemizin Şişli’deki merkez binasının bahçesinde toplandılar.

 

"İnsan hakları çiğneniyor"

Cumhuriyet gazetelerini ve “Balbay’ın yanı başında nöbetteyiz” yazılı dövizleri taşıyan okurlar “Balbay çıkacak, yine yazacak”, “Biz susarsak kim konuşacak”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Hazal Ocak, Balbay’a hâlâ çağdışı yöntemler uygulandığını belirterek, “Balbay’a uygulanan bu acımasız ve insan haklarını çiğneyen, çağdaş hukukla ilgisi olmayan bu tutuma bir an evvel son verilmelidir” dedi. Yıldız Kenter, Balbay’ın, “Carpe Diem”, Gülsen Tuncer, “Ulustan Kurtuluş Savaşı”, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi adına gelen Orhan Aydın, “Hangi Osmanlı”, Tiyatro Oyuncuları Derneği (TODER) adına gelen Orhan Kurtuldu, “2007’nin olayı: Cumhuriyet Mitingleri” başlıklı yazısını okudu. Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunduğu sırada yaşamını yitiren Kuddisi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır da eşi ve kendisinin “Cinayeti gördük” adlı kitabından bir şiir okudu. ADD Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kermay da Balbay gibi ülkesine âşık, gerçek aydınlarla aydınlık gönüllerle birlikte olacaklarını belirtti.

Mustafa Balbay için gazetede tutulan nöbete Eskişehirli Cumhuriyet okurlarından destek geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler