Sakıp Sabancı anıldı

Sabancı Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı merhum iş adamı Sakıp Sabancı, ölümünün 5. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Törende konuşan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, geçen 5 yılda Sakıp Sabancı'nın bıraktığı değerlere sahip çıkarak ona layık olmak için çalıştıklarını söyledi.

Yayınlanma: 10.04.2009 - 11:21
Abone Ol google-news

Sabancı Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı merhum iş adamı Sakıp Sabancı, ölümünün 5. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında ailesi ve dostlarının katıldığı bir törenle anıldı.

Aile mezarlığındaki törende beyaz karanfiller dağıtılan tören katılımcıları, dua ettikten sonra ellerindeki karanfilleri mezarın üzerine bıraktı.

Törende konuşan Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, geçen 5 yılda Sakıp Sabancı'nın bıraktığı değerlere sahip çıkarak ona layık olmak için çalıştıklarını söyledi.

Bir süredir bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaşanan ekonomik çalkantıların gündemleri meşgul ettiğini belirten Dördüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Sakıp Bey'in bize tavsiyeleri ve öğrettikleri bu zor günlerde daha da önemli hale geliyor. İçinde bulunduğumuz kriz tüm dengeleri değiştiriyor. Artık bildiğimiz tüm kalıplar ve kurallar yeniden yazılıyor. Herkes yeniden şekillenen ekonomik düzende nasıl var olacağını düşünüyor. Oysaki Sakıp Bey, 'Para başarının mükafatıdır' kitabında bize bunun yolunu yıllar önce göstermiş ve şöyle yazmıştı: 'Dünya devamlı bir değişim içinde. Değişim demek fırsat demektir. Değişen bir toplumda gelişen bir ekonomide değişimi gören, yeniliklerde öncülük edebilenler başarılı olur.''

Dördüncü, değişimi doğru okumaya çalışacaklarını ve içinden geçilen sıkıntılı dönemden çıkışın yollarını Sakıp Sabancı'nın altını çizerek dile getirdiği gibi çalışmak ve üretmekte arayacaklarını kaydetti.

Türkiye'nin yine ekonomik sıkıntılar yaşadığı 2001 yılında Sakıp Sabancı'nın bir röportajında söylediklerinin bugün hala geçerli ve isabetli olduğunu vurgulayan DÖrdüncü, ''O, röportajında 'Vatan bizim, bunu biz iyileştireceğiz. Herkes eskiye nazaran daha verimli çalışacak. Sihirli kelime verimlilik. Üretmek çok önemli' demişti' şeklinde konuştu.

Dördüncü, Sabancı'nın ayrıca ''Uzun vadede güçlü Türkiye olacak, bu Türkiye'de Sabancı da yerini alacak. Yola devam edeceğiz, Türkiye'nin başka çaresi yok'' sözlerini de hatırlatarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Sakıp Bey'in bu sözleri bugünde Sabancı Topluluğu olarak bu ülkede durumumuzu temsil etmektedir. Bizler, onun hatırasını canlı tutmak için yapılması gerekenin, her gün ülkemizini ekonomisini ve toplumsal yaşantısını geliştirmek olduğunun bilinciyle çalışmaya devam edeceğiz.''

Törene Sakıp Sabancı'nın eşi Türkan Sabancı, kızı Sevil Sabancı, kardeşi Erol Sabancı ve diğer aile yakınları ile Sabancı Topluluğu'nun üst düzey yöneticileri ve iş dünyasından dostları katıldı.

Bu arada, törene katılan Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu, Dilek Sabancı Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri de Sabancı'nın mezarı başında dua etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler