Zeytinli'nin havasında rock tınıları

Edremit Zeytinli’de düzenlenen ‘Zeytinli Rock Fest’ dört yaşında. Farklı müzik türlerindeki açık hava etkinlikleri arasında özel bir konuma ulaşan etkinlik, kasabanın Dalyan Kıyısı‘nı bu yılın 14-17 Ağustos günlerinde de ‘bir rock kentine’ çevirecek.

Yayınlanma: 13.08.2008 - 12:59
Abone Ol google-news

Başlangıçtan bu yana her yıl artan ilgiyle gelişip büyürken kıyısı, kamp alanı ve sahneleriyle, dünyaca ünlü birçok festivalinbüyük kentten uzakta, oranın adıyla özdeş olma geleneğini ülkemize taşıyor. Poem Organizasyonca gerçekleştirilen festivale geçen yıl gelenlerin sayısı 64 bin. Festival, gerek yiyecek içecekte, gerek bilette uygun fiyat çizgisini koruyor; günlük giriş 5 YTL, dört günlük kamp konaklamayla birlikte 20 YTL.

Festivalin tüm ayrıntılarına büyük özen gösterdiklerini söyleyen Poem Organizasyondan Ali Gencer, internet yoluyla dinleyicilerin de görüşünü aldıklarını, sanatçıların da büyük destek verdiğini belirtiyor bugüne nasıl ulaştıklarını anlatırken. Ekipteki herkesin ülkemizdeki belli başlı etkinliklerden deneyimli kişiler olduğunu, bilgi ve enerjilerini buraya aktardıklarını da ekliyor sözlerine. Dünyanın büyük açık hava festivalleri vardı, bizim ülkemizde ise bu konuda ciddi bir boşluk vardiyor Gencer, özellikle Anadoluda. Vardıkları yeri yeterli görmekten çok, etkinliği daha ileri bir çizgiye nasıl taşıyacakları üzerinde çalıştıklarını söyleyen Gencer, festivalin sanatsal çizgisini açıklarken de rockın ve müziğin farklı seslerineyer verdiklerini belirtiyor. Ama öncelik her zaman yerli topluluk ve sanatçılarda... Gencer ve ekipten Mete Sohtaoğlunun belirttiği gibi, hepsinden en iyisi de güzel bir beldede tüm Türkiyeden gençlere, müzik dolu bir buluşma sağlıyor olmak.

4 GÜNDE 45 TOPLULUK

1. gün:

Hayko Cepkin, Moğollar, Zardanadam, Alev, Gökçe, Buz, Ehl-i Keyf.

2.gün

Pentagram, Catafalque, Soul Sacrifice, False in Truth, Nitro.

3. gün

Thamat, Ogün Sanlısoy, Badem, Sakin, Gren, İhtiyaç Molası, Makine.

4. gün

Kurban, Nev, Yüksek Sadakat, Tibet Ağirten ile Rockn Roll, Dinar Bandosu, Marsis.

Rock Expres Sahnesi:

Assault, Düşük Voltaj, Enkaz, Full As, Grup Bütünleme, Hayal Ürünü, Hayalet, Hayalperest, Hayır, İllet, İnek, İsra, Kül, Parti, Stuka, Thorium, Unleash, Yallah Tayzik, Zıkkım, Zincir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler