Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali

Adana'da Devlet Tiyatroları Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali kutlanıyor. Festival kapsamında İtalya'nın dünyaca ünlü Piccolo Tiyatro Grubu, ''Arlechino İki Efendi'nin Uşağı'' adlı oyununu sahneleyecek.

Yayınlanma: 10.04.2009 - 13:05
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali etkinlikleri kapsamında İtalya'nın dünyaca ünlü Piccolo Tiyatro Grubu Adana'ya geldi. Piccolo Grubu'nu kuran ve 49 yıldır sahnelenen oyunun aynı süre içinde başrolünü üstlenen sanatçı Ferruccio Soleri, Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) fuayesinde düzenlenen toplantıda, tiyatronun geçmişiyle ilgili bilgi verdi.

Adana'ya gelmekten ve festivale katılmaktan onur duyduklarını ifade eden ve  ''Arlechino İki Efendi'nin Uşağı'' adlı oyunu 49 yıldır, 40 ülkede 2 bin 500 kez sahnelediklerini hatırlatan Soleri, ''Türkiye'ye daha önce bir kez gelmiştik, fakat Adana'ya ilk kez geliyoruz. Çok güzel bir şehir. Festivale katılmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz'' dedi.

Yaklaşık yarım asır canlandırdığı karakterin maskeli olduğunu belirten Soleri, ''Yüzün ifadelerini maske kapattığı için tabi ki mimikler tam anlamıyla izleyiciye aktarılamıyor. Fakat maskeyle de olsa ses ve diksiyonu kullanarak duyguları izleyiciye aktarabiliyoruz. Avantajları da dezavantajları da var. En büyük dezavantajı oyunun ve grubun çok ünlü olması nedeniyle sürekli turnelerde olmamız. Ailemi bu yüzden zaman zaman ihmal ettiğimi düşüyorum'' şeklinde konuştu.

ADT Müdürü Ahenk Demir de grubun festivale katılmasından mutluluk duyduklarını belirterek, oyunun Türkçe üst yazılı olacağını kaydetti. Toplantıya, Festival Koordinatörü Hakan Elmascan da katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon