Türkçe özeni TDK onurluğu kazandırdı

Artvin Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Türkçe'nin doğru ve düzgün kullanımına dikkat çekmek amacıyla polisevindeki yabancı isimleri Türkçeleştirdi. Emre'ye Türkçe'ye gösterdiği duyarlılık nedeniyle Türk Dil Kurumu (TDK) onurluğu verildi.

Yayınlanma: 10.04.2009 - 13:38
Abone Ol google-news

Artvin Emniyet Müdürü Necmettin Emre'ye, Türkçe'ye verdiği önem nedeni ile TDK onurluğu verildi. Artvin Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen törende, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Emniyet Müdürü Emre'ye onurluğu sundu.

Prof. Dr. Gülsevin, törende yaptığı konuşmada, Anadolu'nun her yerinde ilanların yabancı dilde yazılı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Bizim oralarda çok daha fazla, ama taşrada da fazla. Dün akşam Artvin'e geldik. Sayın Emniyet Müdürümüz bizleri polisevinde karşıladı. Polisevine girdiğimizde Türkiye'ye geldik. Polisevinin girişinde kayıt-kabul yazıyor, 'resepsiyon' yok. Türkiye'ye geldiğimizi Artvin'e geldiğimizde hissettik. İşte bu hassasiyetinden dolayı TDK, Emniyet Müdürüm Necmettin Emre'ye Türkçemize göstermiş olduğu davranışından dolayı onurluluk takdim ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. Bu anlamlı davranışından dolayı çok teşekkür ediyoruz.''

Emniyet Müdürü Emre ise TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın'ın Türkçe'nin kullanımı konusundaki çabalarını takdir ettiği ve kendisine TDK onurluğu takdim edileceğini söylediği zaman ülkeye hizmet şevkinin daha da arttığını söyledi.

Emniyet Müdürü Emre, bir süre önce, Artvin Polisevi'nin girişinde yer alan ''resepsiyon'' bölümüne ''kayıt-kabul'' yazdırtmış, ''VIP salonu''nun adını ''ağırlama salonu'', ''kondisyon salonu''nun adını ''idman salonu'', ''sauna'' adını ''buhar hamamı'', polis memurlarının kullandığı ''lokal''in adını ''mavi salon'', ''restaurant'' ibaresi ise ''yemek salonu'' olarak değiştirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler