Erbakan 11 yıl sonra döndü

Eski Başbakan Necmettin Erbakan, Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin "memnu haklarının iade edilmesine" kararı vermesi ile "11 yıl sonra aktif politikaya döndüğünü söyledi. Erbakan, aktif siyasete dönmesinin ardından Saadet Partisi'nde hangi "konumda" yer alacağına ise açıklık getirmedi.

Yayınlanma: 10.04.2009 - 14:10
Abone Ol google-news

Eski Başbakan ve Refah Partisi lideri Necmettin Erbakan Saadet Partisi Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin "memnu haklarının iade edilmesine" karar vermesine ilişkin açıklamada bulunan Erbakan, "5237 sayılı Kanun'da yapılan değişikliklerin neticesinde artık siyasi haklarını geri aldığını" belirtti.

Adli Sicil tarafından artık kendisine "Adli Sicil Kaydı"nın olmadığına yönelik resmi yazının da gönderildiğini belirten Erbakan, "Tam 11 yıl sonra tekrar normal bir vatandaş olma hakkına kavuşmuş oluyorum" diye konuştu.
 

"Dış güçlerin oyununa geldim"

Dış güçlerin "oyunu" nedeniyle haksız olarak ceza aldığını savunan Erbakan, "dış güçler"le ilgili yakın zamanda bir açıklama yapacağını bildirdi. Erbakan, "Dış güçler bizim çalışmalarımızı engellemek için ellerinden geleni yapmıştır. Biz Allah'ın yardımıyla insanlığın ve Türkiye'mizin hizmeti için elimizden geleni yapma düşüncesindeyiz. Şimdi ne olacak. Şimdi ne olacağını dış güçler sizden daha çok merak ediyor. Şimdi ne olacak diyorlar? Yaşanabilir bir Türkiye ve yeni bir dünya için bu zamana kadar nasıl çalışıldıysa bundan sonra da daha da büyük gayretle çalışacağız" dedi.
 

"Oy oranımız yüzde 200 arttı"

29 Mart yerel seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Erbakan, 29 Mart seçimlerinden en fazla oyu artan partinin Saadet Partisi olduğunu belirterek "Bu rakamlar bize çok büyük manalar ifade etmektedir" dedi. Erbakan, "Saadet Partisi, bu seçimlerde büyük bir başarı göstererek belediye sayısında büyük artış göstermiştir. Başta Urfa il'i birçok belediye ve belde kazanmıştır. 29 Martta oy 2 milyon 61'e çıkmıştır. Seçmen sayısı yüzde 14 artarken Saadet Partisi'nin oy oranı yüzde 200'den fazla artmıştır. 2004'de hiç belediye kazanamayan Saadet Partisi, 29 Mart seçimlerinde Şanlıurfa ilini kazanmıştır. 2004'de aldığı 12 ilçeyi 29 Martta 26'ya çıkarmıştır. Bu şekilde Saadet Partisi genel seçimler için halkımızdan işareti almıştır. Önümüzdeki seçimlerde büyük bir oy patlaması yaparak iktidara geleceğiz Allah'ın izniyle" diye konuştu.
 

"28 Şubat, dış güçlerin oyunudur"

Erbakan, Milli Görüş'ün 40 yıllık seyrini tablolar yardımıyla göstererek iki şahlanış gerçekleştirdiklerini, bu şahlanışların "dış güçler" tarafından engellendiğini söyledi. Erbakan ikinci şahlanışın 28 Şubat süreci ile durdurulduğunu söyleyerek, "Dış güçler milli görüşün önünü kesmek için elinden geleyi yaptı. Seçimlerde önünü kesemeyince başka yollara başvurdu. 28 Şubat oyunu dış güçler tarafından oynandı. Şimdi 3. şahlanmayı yapıyoruz. Önümüzdeki seçimde iktidar olacağız" dedi. "3. şahlanış" ile Türkiye'nin kurtulacağını söyleyen Erbakan. "Hedefimiz gelecek seçimlerde yeniden iktidar olmak. AKP'ye verilen oylar aslında milli görüşe verilen oylardır. Şimdi yeni bir dünya kurulacak" dedi.
 

"Ne yapabiliyorsam yapacağım"

Erbakan, gazetecilerin aktif siyasete "hangi sıfatla" döneceğini sorması üzerine, "Önemli olan asılan tabela değildir. Bütün gayretimle ne yapabiliyorsam yapacağım" yanıtını verdi. Gazetecilerin "liderliği" düşünüp düşünmediği yönündeki soruya ise Erbakan, "Bizim için nefer ya da lider olmanın farkı yok" dedi. Erbakan, gazetecilerin ısrarlı sorularına karşılık partide hangi görevi alacağını açıklamadı.

Erbakan, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un basın toplantısında olmamasının nedeninin sorulması üzerine ise, Kurtulmuş'un İstanbul'da olduğunu söylemekle yetindi.
 

"Rasmussen'e inanarak çocukluk ettiler"

Erbakan NATO Genel Sekreterliği'ne Anders Fogh Rasmussen'in getirilmei sürecine ilişkin sorulara yanıt verirken, NATO'nun Rusya'dan sonra artık düşman olarak Müslümanlığı hedef aldığını, NATO'nun 20. Haçlı Seferi'ni başlattığı öne sürdü. Erbakan, Rasmussen'in genel sekreter yapıldıktan sonra sözlerini yerine getireceğine inanmanın ise "çocukluk" olacağını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'de verdiği mesajları olumlu bulmadığını ifade eden Erbakan, ABD'nin ırkçı emperyalizmin eli olduğunu, Obama'nın mesajlarının da emperyalizmin mesajlarını olduğunu kaydetti. Erbakan, "Obama sadece güleryüz gösterdi. Hayır gelmez. Yeni bir dünya kurulacak" dedi.
 

"Erdoğan yuvaya dönecektir"

Erbakan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kırgınlığının olup olmadığı yönündeki soruya ise "Hayır kırgın değilim" dedi. Erdoğan'ı bir babanın oğluna nasihat etmesi şeklinde eleştirdiğini söyleyen Erbakan, "AKP'deki kardeşlerimiz bizim evlatlarımız ve şahıs olarak onları seviyoruz. Onların da bizi sevdiğini biliyoruz. Bizim tenkidimiz politikalarına yöneliktir. Babanın evladı ikazı gibi uyarıyoruz. Eninde sonunda yuvaya döneceklerdir" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler