Rusya'dan Güney Osetya'ya yardım sözü

Rusya Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin, Güney Osetya'nın başkenti Tskhinvali'nin onarımı için bu yıl en az 400 milyon dolar harcayacaklarını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve üst düzey hükümet yetkililerinin bulunduğu toplantıya katılan Kudrin, burada yaptığı konuşmada, Tskhinvali'de savaşan her kurban için ayrıca 2 bin dolar tazminat sözü verdi.

Yayınlanma: 13.08.2008 - 14:47
Abone Ol google-news

Rusya Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin, Güney Osetya'nın başkenti Tskhinvali'nin onarımı için bu yıl en az 400 milyon dolar harcayacaklarını söyledi. Kudrin ayrıca, Tskhinvali'de savaşan her kurban için ayrıca 2 bin dolar tazminat sözü de verdi.

Tskhinvali için yapılacak yardımın 2009 bütçesinde gözükeceğini, bu ay tamamlanması beklenen yeni üç yıllık taslak bütçede herhangi bir değişikliğe ihtiyaç olmadığını belirten Kudrin, ''Rusya Federasyonu'nun bütçesinde yeterli rezervimiz var. Bu bize bütçede değişiklik yapmaksızın gerekli parayı tahsis etme imkanı sağlıyor'' dedi.

Güney Osetya'dan kaçan mültecilere acil yardım için yaklaşık 20,5 milyon dolar tahsis edildiğini belirten Kudrin, Rus hükümetinin iki hafta içinde Güney Osetya'daki zararı tespit edeceğini ve ayrıntılı harcama planını sunacağını da kaydetti.

Rusya'nın mali yardımı, Rusya ve Güney Osetya arasındaki ekonomik bağları daha da güçlendirecek. Rusya'nın doğal gaz devi Gazprom şirketi Tskhinvali'ye bir boru hattı inşa ediyor ve bölgesel mobil şebekesi Rus firmalar tarafından işletiliyor.

Çatışmalardan önce 70 bin kişinin yaşadığı Tskhinvali'nin nüfusu 35 bine inmiş bulunuyor. Kuzey Osetya'daki Rus yetkililer, Güney Osetya'dan 30 bin kişinin Rusya'ya geçtiğini söylüyorlar. BM'ye göre, Gürcistan'daki çatışmalar nedeniyle 100 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler