Bosna'da aynı köyde onuncu toplu mezar

Bosna'nın doğusundaki Kamenica köyünde, 1995 yılındaki Srebrenitsa katliamında öldürülenlerin cesetlerinin de bulunduğu tahmin edilen onuncu toplu mezar açıldı. Mezarda yaklaşık 100 ceset bulundu.

Yayınlanma: 13.08.2008 - 17:10
Abone Ol google-news

Adli tıp uzmanları ekibinin başı Murat Kurtiç, mezarda yaklaşık 100 kadar ceset bulunduğunu belirterek, toprağın ilk katmanının kaldırılmasının ardından 30 ila 40 cesedin ortaya çıkarıldığını söyledi.

Uzmanlar, Kamenica'da bazıları Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük katliam olarak kabul edilen Srebrenitsa katliamında öldürülenlerin ceset parçalarının bulunduğu 9 toplu mezarı bulmuştu. Kamenica köyü Srebrenitza'ya 11 kilometre mesafede yer alıyor.

Sırp güçler 1995 yılında BM tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen Srebrenitsa kasabasında, Hollandalı barış gücü askerlerinin çekilmesi ve katliama göz yummasının ardından bir hafta içinde genç ve yetişkin 8000 Bosnalı Müslümanı öldürmüştü.

Kamenica'daki ilk iki toplu mezar BM uzmanları tarafından, diğerleri ise Kurtiç'in başkanı olduğu uzman ekibi tarafından bulundu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler