Bursaspor sahasında galip

Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında Bursaspor sahasında Ankaragücü karşısında 2-0 galip geldi. Bursaspor aldığı bu galibiyet ile puanını 44 yaparak zirve takibini sürdürdü. Ankaragücü ise 27 puan ile kümede kalma mücadelesi veriyor.

Yayınlanma: 11.04.2009 - 12:59
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de Bursaspor, Ankaragücü'nü 2-0 yendi. Bursaspor-Ankaragücü karşılaşmasında tribünlerde dostluk, sahada ise kıran kıran bir mücadele vardı. İlk yarıda gol sesi çıkmayan karşılaşmanın ikinci yarısında Sercan Yıldırım ve Volkan Şen ile sonuca giden Bursaspor, 3 puanı hanesine yazdırırken, Başkent ekibinde Hikmet Karaman yönetimindeki ilk mağlubiyet alındı.

Tribünlerdeki dostluk görüntüleri Bursaspor'un Volkan Şen ile bulduğu ikinci golün ardından yerini gerginliğe bıraktı. Bir grup Ankaragücü taraftarı, ''Kardeşin düşüyor gözün aydın Bursa'' diye tezahürat yapıp, üzerlerindeki yeşil-beyazlı kaşkolları saha içine atmaya başladı. Bursaspor taraftarları da buna tepki göstererek, ''Böyle olmaz başkent böyle olmaz'' diye tezahürat yaptı. Bursasporlu taraftarların, ''Bursa'nın başkentten başka dostu yok'' tezahüratıyla gerilen ortam yeniden yeniden yumuşadı.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 2-0 kazandıkları Ankaragücü maçına ilişkin olarak, ''Bugünkü maçta hiçbir şartın, hiçbir durumun ve hiçbir skorun iki takım arasındaki dostluğu etkilemeyeceğini gördük'' dedi.

Ertuğrul Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmada iyi mücadele ettiklerini, ancak her iki takımın da havanın sıcak olması nedeniyle futbol adına sahaya fazla bir güzellik yansıtamadığını söyledi.Ankaragücü'ne bundan sonraki maçlarda ve kümede kalma mücadelesinde başarılar dileyen Sağlam, şunları söyledi: ''Bugünkü maçta hiçbir şartın, hiçbir durumun ve hiçbir skorun iki takım arasındaki dostluğu etkilemeyeceğini gördük. Maçı biz kazandık ama Ankaragücü de sahadan 3 puanla ayrılabilirdi. Bu arada bu dostluğa dil uzatanlara, sporun gerçek anlamına uygun, bu tür dostluklar kurmalarını tavsiye ediyorum.Bu akşam ve yarın akşam, üzerimizde yer alan Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maçları var. Bu maçlar bize belki 3'er belki de 2'şer puan avantaj sağlayacak. Yarın akşam Fenerbahçe ve Galatasaray arasında yapılacak maçın ardından UEFA Kupası'na katılma yolunda ümitlerimiz biraz daha yeşerecek.''

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise Bursaspor'un haklı bir galibiyet aldığını söyledi. İlk yarıda Bursaspor'un daha üstün bir oyun sergilediğini, pozisyonlar ürettiğini belirten Karaman, ''Bursaspor, ilk yarıyı galip bitirebilirdi. İkinci yarıda ise gol yediğimiz ana kadar biz oyunu dengeledik. Kaçırdığımız mutlak gol pozisyonunun ardından kalemizde golü gördük. Bursaspor haklı bir galibiyet aldı. Bundan sonra içeride oynayacağımız tüm maçları kazanıp, 3 deplasman maçının birinden de 3 puan alarak ligde kalmaya çalışacağız'' diye konuştu.

 

Stat: Bursa Atatürk
Sarı Kart: Dk. 63 Sercan (Bursaspor)
Goller: Dk. 68 Sercan, Dk. 77 Volkan (Bursaspor)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler