Ankara Müzik Festivali devam ediyor

Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 2. haftasına girdi. Başkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılanan festival ikinci haftasında Türkiye'nin önde gelen orkestralarını müzikseverlerle buluşturacak.

Yayınlanma: 12.04.2009 - 08:09
Abone Ol google-news

Bu yıl 26.'sı düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, ikinci haftasında Türkiye'nin önde gelen orkestralarını müzikseverlerle buluşturacak. Sizlerle Mozart Quartet, Orkestra Akademik Başkent, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası ile Ankara Devlet Opera ve Balesi Koro ve Orkestrası, hafta boyunca izleyicilerle buluşacak.

Eric Westphall'in yazdığı, Olcay Poyraz'ın Türkçeleştirerek sahneye koyduğu, "Sizlerle Mozart Quartet" isimli, Mozart eserlerinin provalarındaki bir yaylı çalgılar dörtlüsünün betimlendiği oda müziği tiyatro etkinliği, 13 Nisan Nisan Pazartesi MEB Şura Salonu'nda saat 20.30'da sahnelenecek. Konser öncesi süreci merak eden izleyiciler "müzisyenlerin iç dünyalarını, aralarındaki ilişkileri ve konser öncesi provalarda neler konuşulduğu" gibi müziğin öncesinde yaşananları "müzikle tiyatronun buluştuğu" ilginç bir mizansenin içinde yaşayacak. Farklı ülkelerden ve kültürlerden olsalar da tüm müzisyenlerin yaşamları benzerlikler taşıdığından orijinali Fransa'da Paris ve Avignon sahnelerinde pek çok kez oynanan yapıt, her ülkenin müzisyeni ve izleyicisine hitap ediyor.

Başkent Üniversitesi Müzik Bölümü bünyesinde kurulan Ankara'nın genç orkestralarından Orkestra Akademik Başkent ise, 15 Nisan'da izleyici ile buluşacak. Şef Ertuğ Korkmaz ve Sanat yönetmeni Lütfü Erol'un yönetiminde çalışmalarını sürdüren orkestranın solisti ise piyanist Emre Şen olacak. Orkestranın solisti ve İtalyan basınının "Piyanonun şeytani meleği" diye tanımladığı Şen, 1990 yılından itibaren kazandığı uluslararası ödüllerle dikkat çekti. Solistlik kariyerini uluslararası alanda başarıyla sürdüren Şen, Bilkent Üniversitesi'nde eğitim vermeye devam ediyor.

Cumhuriyet tarihinin köklü orkestralarından ve SCA Müzik Vakfı 2008 Onur Ödülü madalyası sahibi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası da, 16 Nisan'da sahnede olacak. Konserde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nda yetişen devlet sanatçılarından piyanist Hüseyin Sermet solist olarak izleyenlerin karşısına çıkacak. Bugüne dek dünyanın dört bir yanından elliden fazla orkestra yöneten Martin Fischer-Dieskau ise orkestranın şefi olacak.

Türkiye'nin önde gelen senfoni orkestralarından biri olan Bilkent Senfoni Orkestrası da, 17 Nisan'da festival izleyicisi ile tekrar buluşacak. Ankara'da, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi olan çeşitli ülkelerden sanatçılar ile aynı üniversitede doktora düzeyinde çalışmalar yapan genç sanatçılardan oluşan senfoni orkestrası, Türkiye'nin ilk özel, akademik, uluslararası sanat topluluğu olma özelliğini taşıyor.

Haftanın son konseri ise, Ankara Devlet Opera ve Balesi Koro ve Orkestrası tarafından sahneye konan "Ankara 1923" adlı korolu senfonik şiir olacak. Naci Özgüç'ün şef, Aykut Çınar'ın solist olarak yer aldığı eser, 18 Nisan'da festival izleyicisiyle buluşacak. "Ankara 1923", 27 Aralık 1919 tarihinde Atatürk'ü Ankara Dikmen'de karşılayarak bu savaşa katılan ve Anadolu'nun yurt edinilmesinde önemli etmenlerden biri olan Seymenler ve 27 Aralık 1932 tarihinde kurdukları Ankara Kulübü Derneği tarafından, o günlerin anısına Türk halkına armağan olarak bestelendi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler