Futbolun yüzü kızardı

Galatasaray- Fenerbahçe arasında dün oynanan derbide, yaşanan olaylar dev derbiye gölge düşürdü. Futbolcular arasında yaşanan gerginlik tribünlere de yansıdı ve maç arbedeye döndü.

Yayınlanma: 13.04.2009 - 07:41
Abone Ol google-news

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde 100. yılın ilk randevusu kötü bitti. Ezeli rakipleri Ali Sami Yen Stadında karşı karşıya getiren derbinin sonunda kavga çıktı. İkinci yarının uzatma dakikaları oynanırken F.Bahçeli Roberto Carlosun kullandığı frikik sırasında Emre Aşıka kafa atan Luganonun ateşlediği olaylara tüm futbolcular karıştı. Emre Aşıkın yerde yattığını gören Uruguaylı stoper, deneyimli oyuncuyu zorla yerden kaldırmak isterken araya Mehmet Topal girdi. Mehmet, Luganoyu uzaklaştırmaya çalıştığı sırada iki takım futbolcularının büyük bölümü olayın olduğu bölgeye akın etti. Bu esnada F.Bahçeli Semih Şentürk, arkadaşlarını sakinleştirmeye gelen Ardanın boynundan tutup çekiştirince bu kez iki futbolcu arasında gerginlik başladı. G.Saraylı futbolcular çok sinirlenen Ardayı durdurmakla uğraşırken golcü futbolcu genç oyuncuya bir kez daha vurunca aynı biçimde karşılık gördü. Bir anda yere yığılan Semihin yanına bu kez Sarı - Kırmızılı takımın kalecisi De Santchis geldi. Deneyimli eldiven, Semihin formasının arkasından sertçe tutarak ayağa kaldırdı. Hakem Fırat Aydınusun olayları izlemekle yetinmesi üzerine iki takım yöneticileri sahaya inmek zorunda kaldı. Bu sırada tekrar tartışmaya başlayan Lugano ve Emre Aşık arasında da gerginlik devam etti. Lugano, deneyimli oyuncunun boğazından tutunca Emre kendini yere bıraktı. G.Saraydan Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel ve Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin; F.Bahçeden ise yönetici Neşet Yalçın ve idari menajer Volkan Ballı olayları yatıştırmaya çalıştı. Ortam sakinleştikten sonra hakem Fırat Aydınus G.Saraydan Emre Aşık ile Ardaya; F.Bahçedense Semih Şentürk ve Luganoya kırmızı kart gösterdi. Özellikle Emre Aşık gördüğü karta oldukça sinirlendi. Maç sonunda hem Emre Aşık’ın hem de Lugano’nun dudakları kanadı.

 

1934’e geri döndük

G.Saray - F.Bahçe derbisinde yaşanan olaylar Tarih tekerrürden ibarettir dedirtti. Ezeli rakiplerin 23 Şubat 1934te yaptığı İstanbul Ligi maçı da futbolcular arasında çıkan bir kavga nedeniyle yarıda kalmıştı. İki takım oyuncuları arasında 60. dakikada başlayan kavgaya tribünlerdeki seyirciler de katılınca olaylar iyice büyüdü. Yarıda kalan maçın ardından toplanan Mıntıka Futbol Heyeti, Türk spor tarihinin en ağır cezalarından birisini verdi ve Sarı - Lacivertlilerden 9, Sarı - Kırmızılardansa 8 futbolcu olmak üzere toplam 17 oyunculu uzun süreli cezalandırdı. Bu cezalardan en kârlı çıkan Beşiktaş olurken sezonu ezeli rakiplerinin önünde şampiyon tamamladı.

 

Birbirlerini suçladılar

Bülent Korkmaz (G.Saray Teknik Direktörü): İlk yarıda etkili olan taraf bizdik. 2. bölümün ilk 10 dakikası hariç yine iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ancak final paslarında ve son vuruşlarda biraz başarısız olduk. Stres altındaki maç sert geçti. Ama esas olayları başlatan Luganodur. Emre Aşık dayak yedi resmen ve atıldı. Maalesef Lugano her şeyi berbat etti.

Arda: Ağabey diyorsak saygımızdan diyoruz. Onlar da bize karşı saygılı olsunlar. 2.5 yıldır Lugano ortalığı karıştırıyor. Bu maçta da yine olayları başlatan isimdi. F.Bahçelilere Kadıköyde bir şey olmuyor, biz Ali Sami Yene gelince yemediğimiz küfür kalmıyor diyorlar. O zaman biz Kadıköy diye başka bir yere gidiyoruz. Kimse kimseyi kandırmasın. Derbilerde küfür edilmesi artık Türkiyenin gerçeği olmuş durumda. Ağabey dediğim, sevip saydığım kişi bana arkamdan yumruk attı. Ben de karşılık verince kırmızı kart gördüm.

Ayhan: F.Bahçe kalecisi Volkan saçmalıyor. Beni, Emre Aşıkı, Hasanı örnek göstererek bize ağabey olarak yaklaştıklarını, bizim ise farklı davrandığımızı söylüyor. Volkan kesinlikle yalan söylüyor. Ben küfür etmedim. Luganonun Emreye vurduğunu gördüm. Volkan’ın konuşmaları çok ayıp. Bizim onlara küfür etmemiz söz konusu değil. Kesinlikle benim tarafımdan böyle birşey olmadı.

Volkan Demirel: Ali Sami Yene ne zaman gelsek maçı 11 kişiyle bitiremiyoruz. Saha içinde küfür eden kişiler dışarıya çıktıkları zaman hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Bana göre olayları başlatan G.Saraylı futbolculardır. Maç içinde sürekli küfür ederek gerilim yarattılar.

Lugano: Derbide yaşanan olayların sorumluluğunu üzerime alıyorum. Maçın son dakikasındaki frikik sırasında 21 numaralı Emre Aşık, üst üste 3 kez ayağıma bastı. Üçüncüde dayanamadım ve kafa attım. Sert bir darbe olmasa da 21 numaralı oyuncu kendisini yere attı. Olayların ateşini biz yaktık. Bundan dolayı özür dilemem gerekiyorsa bunu da diliyorum.

Semih: Ardanın bana dönüp yumruk atmasını çok çirkin buluyorum. Kariyerimde ilk kez kırmızı kart gördüm. Ben orada Ardayı ayırmaya çalıştım ve arkadan çektim. Biraz sert bir ayırma olabilir ama dönüp bana yumruk atmamalıydı. Galip gelemeyince birden çılgına dönmelerini çirkin olarak nitelendiriyorum.

 

 

Ceza yağacak

Yüz kızartan derbinin sanıklarına PFDKdan ceza yağacak... Dünkü saha içi olaylara karışan Semih, Arda ve Luganoya 4er, Emre Aşıka da 2 maç ceza verilmesi bekleniyor. TV görüntülerinin incelenmesinin ardından Volkan Demirel, Sabri ve Emre Belözoğluna yaptırım uygulanabileceği, G.Sarayınsa Emre Aşık için tahkime gideceği konuşuluyor. Sarı - Kırmızılıların sahasının kapanacağı da alınan haberler arasında.

 

 

Statta faciaya ramak kaldı

Sahada yaşanan olaylar sırasında çılgına dönen G.Saraylı taraftarlar, kendilerine hakarette bulunduğunu düşündükleri F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel’e tepki gösterirken facianın eşiğinden dönüldü. Ulusal kalecinin olaylar sırasında tribünlere dönerek ‘sakatlanan’ kasığını tutmasıyla Sarı - Kırmızılı yandaşlar bir anda büyük bir öfke seline kapıldı. Kapalı tribünde yer alan taraftarların büyük bölümü ön tarafa hücum edince bu bölgedekiler asma tavanın üzerine çıkmak zorunda kaldı. Volkan’a yabancı madde yağdıran taraftarların asma tavana çıkmasıyla olası bir çökme tehlikesi yaşandı. Bu sırada asma tavanın altında yer alan taraftarlar çökme tehlikesini fark edip hemen çıkışlara yöneldi. Bu olay akıllara 1985’te yaşanan Heysel Faciası’nı getirse de korkulanın gerçekleşmemesi olaylı derbinin en sevindirici tarafıydı.

Sahaya çakı, şişe, telefon

Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan derbi maçın ilk yarısında da gergin anlar yaşandı. 28. dakikada Emre Aşık’ın R.Carlos’u düşürmesi ve Brezilyalı yıldızın durumu abartmasıyla saha karıştı. Emre Aşık ve Sabri, R.Carlos’un üzerine yürüdü, tribünlerden su dolu bardaklar atıldı. Araya giren iki takım futbolcuları gerginliğin büyümesin önlerken tribünleri yatıştırmak da G.Saraylı oyunculara düştü. Bu pozisyonda kartını kullanmayan hakem Fırat Aydınus, 2 dakika sonra bu kez Selçuk, Kewell’ı düşürünce sarı kart gösterdi. Aydınus’un bu kararı Sarı - Lacivertlilerin itirazlarına yok açarken kısa bir süre sonra yine Selçuk’un müdahalesi G.Saraylı Ümit Karan’ın yüzüne isabet etti. Ancak Fırat Aydınus 2. sarı kartı göstermeyerek uyarıyla yetindi. Bu arada Selçuk’un oyundan çıkışı sırasında kafasına kanyak şişesi isabet eden F.Bahçe tercümanı Samet Güzel hastaneye kaldırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler