"Her Çocuk Bir Sinemadır" festivali

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen "Her Çocuk Bir Sinemadır" festivali, hayatında hiç sinemaya gitmemiş 5 bin çocuğu sinemayla buluşturacak.

Yayınlanma: 13.04.2009 - 10:51
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, bu bayram öncesi her gün bin çocuk olmak üzere bir hafta içinde 5 bin çocuğu sinemayla buluşturacaklarını kaydetti.

Günay, yaptığı konuşmada, bu etkinlikte çocuklarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Uzun zamandır bu kadar keyifli bir toplantıya katılmamıştım" dedi.

Çocuk sunucuların performanslarını çok beğenen Günay, "Ne kadar büyük yetenekler olduğunu gördük. Türkiye'nin geleceğine güvenimiz konusundaki inancımız arttı" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Günay'a katkılarından dolayı plaket sunuldu.

Festivalin açılışına katılan sinema sanatçısı Fadik Sevin Atasoy ile Murat Han'a da plaket verildi. Atasoy, duygularını "Karşımda geleceğin sinemacıları, yapımcıları, oyuncuları ve yönetmenleri oturuyor", Han da "Burada sizleri görmek bize büyük sorumluluk getiriyor, daha iyi işler yapmalıyız" sözleriyle dile getirdi.

Festival, 18 Nisan'a kadar sürecek. Festival kapsamında Ankara'daki 35 ilköğretim okulundan 5 bin öğrenciye film gösterilecek.

Bu arada, Günay, bakanlık makamında, dünyanın en önemli bale organizasyonlarından New York Youth America Grand Prix Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek genç bale sanatçısı Kadir Okurer'i kabul etti.

Günay, yarışma dönüşünde Okurer için büyük bir tören düzenleyeceklerini belirterek, "Hangi dereceyi alırsan al, önemli olan 'ben yaptım' diyebilmek, sonuçlar değil, senin iç duygun bizi ilgilendiriyor. O duygularla dönün biz her şeyi alkışlarız, mutlaka çok iyi olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

1. İstanbul Uluslararası Bale Yarışması'nda birinci olan sanatçı, New York Youth America Grand Prix Yarışması'nın finallerine, DVD seçmeleri ve yarışma elemelerine katılmaksızın davet edildi. Yarışma, 18-24 Nisan günlerinde arasında yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon