"Bu da Ecevitsizleşen DSP'nin Ergenekon'udur"

DSP Disiplin Kurulu, 29 Mart yerel seçimlerinde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdikleri gerekçesiyle partiden ihraçları istenen 5 milletvekili hakkındaki kararı açıkladı. İstanbul Milletvekili Ahmet Tan partiden ihraç edilirken, 4 milletvekiline uyarı cezası verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tan, " Bu da Ecevitsizleşen DSP'nin Ergenekon'udur" dedi.

Yayınlanma: 13.04.2009 - 18:00
Abone Ol google-news

CHP’nin İstanbul mitingine katılarak Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, partiden ihraç edildi.

DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, Ankara Milletvekilleri Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan ile Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli ve İzmir Milletvekili Recai Birgün, yerel seçimler öncesinde, Zeki Sezer’e İstanbul’da CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesini içeren bir mektup göndermişti. Ahmet Tan da Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki mitingine bizzat katılmıştı.

Seçimlerin ardından bir değerlendirme yapan DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, seçim sonuçlarının arzu ettikleri düzeyde olmadığını belirtirken, “İçimizde gözüken bazı isimler CHP’nin seçim otobüslerine binerek görülmemiş bir ilkesizliğe ve etik dışılığı tartışılamayacak bir davranışa imza attılar. Ecevit’in bize en büyük mirası olan Demokratik Sol’a tuzak kurdular, ihanet ettiler” sözleriyle DSP’li 5 millevekilini “ihanetle” suçlamıştı.

Daha sonra 5 milletvekili, kesin ihraç talebiyle DSP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Dün toplanan Merkez Disiplin Kurulu da Ahmet Tan’ı, partiden ihraç ederken, Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Tayfun İçli ve Recai Birgün hakkında “Uyarı” cezası verdi. Ahmet Tan’ın ihraç edilmesi kararında ise Kılıçdaroğlu’nun mitingine katılmasının etkisi olduğu belirtiliyor.

 

Tan: Bu da Ecevitsizleşen DSP'nin Ergenekon'udur

DSP Merkez Disiplin Kurulu Toplantısında hakkında ihraç kararı verilen İstanbul Milletvekili Ahmet Tan, kararı ''Garip olan Zeki Sezer bakiyesi yönetimin Ergenekon'la ülkenin dalgalandığı bir günde partiden milletvekili atmasıdır. Bu da, Ecevitsizleşen DSP'nin Ergenekon'udur'' sözleriyle değerlendirdi.

Tan,  yaptığı açıklamada, şu ana kadar partiden kararın kendisine bildirilmediğini, ''arkadaşlarının televizyondan öğrenerek kendisine haber verdiklerini'' anlattı.

Ahmet Tan, ''ihraç'' kararını şöyle değerlendirdi:
''Ecevitsizleştirilen DSP'nin yapacağı ilk iş, elbette Ecevit'in onayı ile genel sekreter olan bir milletvekilini ve onun bakanını partiden atmaktır. Garip olan 'Zeki Sezer bakiyesi' yönetimin Ergenekon'la ülkenin dalgalandığı bir günde partiden milletvekili atmasıdır. Bu da, Ecevitsizleşen DSP'nin Ergenekon'udur. Ergenekon Türkiye'nin hukukunu, geleceğini tehdit ediyor. 'DSP Ergenekonu' da parti hukukunu ve halk yararına açık siyaseti tehdit ediyor.
Ecevitsizleşen DSP, bu bakiye yönetimden kurtulamazsa, kaynaklarıyla birlikte yok olup gitmeye mahkumdur.''

Kararın kendisine bildirilmeden basına yansıtılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Tan, karar kendisine tebliğ edildikten sonra yargıya başvuracağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler