Sorgular başladı

Ergenekon operasyonun dün gerçekleşen 12. dalgasında 39 kişi gözaltına alındı. 23 saat süren operasyonlar sonrasında gözaltına alınan kişilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularına başlandı. Sorguların Cuma gününe kadar tamamlanması bekleniyor.

Yayınlanma: 14.04.2009 - 07:43
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve çeşitli illerde gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin sorgularına başlandı.Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen'in ifadesi, avukatı Köksal Bayraktar'ın da katıldığı bir ortamda alınıyor.

Osman Karaduman ve Senem Kurşun'un avukatı Şükran Eroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gözaltı belgelerinin avukatlara verilmemesini eleştirdi. Eroğlu, bu nedenle gözaltı gerekçesini hala öğrenemediklerini söyledi. Eroğlu, sırası geldikçe avukatları çağrılarak, diğer şüphelilerin de ifadelerinin alınacağını bildirdi.

Bu arada, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanıp serbest bırakıldıktan sonra hayatını kaybeden Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır da gözaltına alınanların yakınlarına destek vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi.

''Onları benden daha iyi kimse anlayamaz'' diyen Okkır, eşinin ölümüne ilişkin hakimler ve savcılar hakkında soruşturma izni verilmediğini, bu nedenle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını söyledi.
 

Aramalar 23 saat sürdü

Ergenekon'un 12. dalgası eğitim ve bilim insanlarına yönelik oldu. Dün sabah saatlerinde başlayan operasyon kapsamındaki aramalar tam 23 saat sürdü. Bir çok rektör dahil 39 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda özellikle kız çocuklarına verdiği burslarla adını duyuran Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) şubeleri arandı. 83 adreste yoğunlaşan operasyonda ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın evi, Kanal B ve ÇEV subelerinde de aramalar gerçekleştirildi.

Operasyonda gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü ve Kanal B'nin sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Erol Manisalı, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ve eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

 

Haberal tek başına tutuluyor

12. dalgada gözaltına alınan kişiler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir arada tutulurken,  Prof. Dr. Mehmet Haberal, ayrı bir odada tek başına tutuluyor.

Cumhuriyet Savcılarının aksi yönde bir karar bildirmemesi durumunda gözaltına alınan kişilerin Cuma gününe kadar sorgulanmaları öngörülüyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler