Tıpta uzmanlık sınavı

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) 13 ve 14 Eylül'de Ankara'da yapılacak. Adaylar, 18-22 Ağustos tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, tıpta uzmanlık eğitimi için Sağlık Bakanlığı eğitim hastaneleri, üniversitelerin tıp fakülteleri ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne alınacak adaylara yönelik sınava başvuru sırasında mezun olma şartı aranacak.

Yayınlanma: 14.08.2008 - 11:32
Abone Ol google-news

Sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesiyle yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2008 TUS Eylül Dönemi Kılavuzu'nda (TUS Kılavuzu) yer alacak. Başvurular elektronik ortamda alınırken, kılavuz dağıtımı yapılmayacak.

2008-TUS Eylül dönemine başvuracak adaylar, 18 Ağustostan itibaren, 2008-TUS Eylül Dönemi Kılavuzu ile başvuru merkezleri adres bilgilerine, ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecekler.

2008-Eylül Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın birinci basamağını oluşturan Yabancı Dil Sınavı, 13 Eylül 2008 Cumartesi günü saat 09.30'da başlayacak. Sınavın bu basamağında başarılı olan adaylar, 14 Eylül 2008 Pazar günü saat 13.30'da bilim sınavına alınacaklar.

Tıp fakültesi mezunları ve sınav tarihine kadar stajyerliğini tamamlamış teğmen, üsteğmen veya yüzbaşı rütbesindeki askeri sağlık personelinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde Tababet Uzmanlık Tüzüğünün 6. maddesinin B bendinde belirtilen dallarda uzmanlık eğitimi görmek isteyen veteriner ve eczacılık fakülteleri ile fen fakültesi ve dengi fakültelerin biyoloji ve kimya bölümü mezunları ile Tıpta Uzmanlık Tüzüğünün 19. maddesine göre üniversitelerdeki tıpta uzmanlık programlarında aylıksız olarak eğitim görmek isteyen tıp fakültesi mezunu yabancı uyruklu adaylar da 2008-TUS Eylül dönemine başvurabilecek.

2008-Eylül Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgi sınav kılavuzunda yer verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler