"Gülünç ve saçma bir suçlama"

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu'nun, Başbakan Ferdi Sabit Soyer'in Ergenekon suçlamasını, ''Denktaş ile Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) anlaşarak kendisine karşı komplo yapıldığı'' şeklinde ''yaymasından'' üzüntü duyduğunu belirtti.

Yayınlanma: 15.04.2009 - 10:28
Abone Ol google-news

KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yaptığı yazılı açıklamada; Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Derviş Eroğlu'nun, Başbakan Ferdi Sabit Soyer'in Ergenekon suçlamasını, ''Denktaş ile Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) anlaşarak kendisine karşı komplo yapıldığı'' şeklinde yaymasına yer verdi. Denktaş, ''bunun ağır olduğu kadar gülünç ve saçma bir suçlama olduğunu'' ifade ederek, böyle bir suçlamayı yalanlamak ihtiyacı duyduğu için üzgün olduğunu kaydetti.

''Ayrıca, 'Serdar Denktaş ile CTP arasında gizli temaslar var' yalanına da üzüldüğümü duyurmak isterim'' diyen Rauf Denktaş, ''milli cephenin bütünleşmesine olan ihtiyaca rağmen bunların yaşanmasının doğru olmadığını'' ifade etti.

Denktaş, açıklamasına şöyle devam etti:
''Bu dostlarımızın, kendi huzurları ve partilerinin rahatı için Denktaş'ların kendileri veya partileri ile uğraşmakta olduğu düşüncesinden kurtulmaları gerekmektedir. Bizim, kendileri ile bir derdimiz veya sorunumuz yoktur. Bu davranışları ile kendilerine ve partilerine yardımcı olmamaktadırlar.''

Rauf Denktaş, kendisinin tüm uğraşının, ''yalan ithamlarla dağınıklık değil, milli davada birlik ve beraberlik içinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sahip çıkılması olduğunu'' vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler