"Muhalefeti sindirme harekatı tehlikeli boyutlara ulaştı"

KESK Başkanı Sami Evren, AKP hükümetinin muhalefeti sindirme harekatının tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi. DTP'ye yönelik son gözaltı dalgasını eleştiren Evren, "bu dalga öteden beri muhalefete tahammülü olmadığı bilinen AKP'nin çeşitli gerekçelere sığınarak muhalefeti sindirme, terörize etme çabasını artırdığını göstermektedir" dedi.

Yayınlanma: 15.04.2009 - 10:42
Abone Ol google-news

KESK Başkanı Sami Evren, yaptığı yazılı açıklamada, 29 Mart seçimleri sonrası Hükümet'in içine girdiği yönelimlerin artık tüm muhalif kesimleri hedeflediğini söyledi. Evren, "Seçim sonrası Genelkurmay'ın, Başbakan'ın ve Devlet bakanı Cemil Çiçek'in açıklamaları, sözle sınırlı kalmamış, bir politika olarak hayata geçirilmiştir. Ağrı ve Halfeti'de olağanüstü hal uygulamalarını aratmayan saldırılar bunun ilk göstergesi olmuştur. Bu saldırıların üzerinden kısa bir süre geçmeden bu kez de gözaltı ve tutuklama furyaları başlatılmıştır" dedi.

DTP'ye yönelik son gözaltı dalgasını eleştiren Evren, "bu dalga öteden beri muhalefete tahammülü olmadığı bilinen AKP'nin çeşitli gerekçelere sığınarak muhalefeti sindirme, terörize etme çabasını artırdığını göstermektedir" dedi. Evren, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"DTP'ye yönelik başlatılan operasyonun, tam da Kürt sorununun demokratik yollardan çözülebileceği ve seçimlerde ortaya konan iradenin dikkate alınacağı yönündeki umutların yeşerdiği günlerde yapılması düşündürücüdür. AKP anlaşılan, çatışmalardan ve gerilimlerden hala medet ummaktadır. Ancak geride bıraktığımız on yıllar bu politikaların daha fazla kan acı, gözyaşı ve ekonomik, sosyal yıkım anlamına geldiğini göstermiştir. Hükümet demokratik kanalları ve siyasal faaliyetleri tıkayan, gerilimi artıran, Kürt sorunun çözüm umutlarına darbe vuran politika ve çabalara son vermelidir. Başka bir partinin oylarının artışına tahammülsüzlük göstereceğine kendisinin niç oy kaybettiğine bakmalı, demokratikleşme beklentilerine cevap vermelidir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler