Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattı tamir ediliyor

Türkiye, Bakü-Tilis-Ceyhan Boru Hattı'nda tamir çalışmalarına başladı. Ancak boru hattının ne zaman yeniden açılacağı henüz belli değil. Enerji Bakanlığı iki haftaya kadar tamir çalışmalarının bitebileceğini açıklarken; Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) yetkilileri, boru hattının kesin olarak hangi tarihte yeniden açılacağını söylemenin güç olduğunu belittiler.

Yayınlanma: 14.08.2008 - 15:24
Abone Ol google-news

Türkiye, Bakü-Tilis-Ceyhan Boru Hattı'nda tamir çalışmalarına başladı. Enerji Bakanlığı, zararın büyük olmadığını, iki haftaya kadar tamir çalışmalarının bitebileceğini açıkladı. Öte yandan, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) yetkilileri, zararın boyutlarını belirlemeye çalıştıklarını, boru hattının kesin olarak hangi tarihte yeniden açılacağını söylemenin güç olduğunu belirttiler.

Boru hattında patlama geçtiğimiz salı günü meydana gelmişti. Geçtiğimiz günlerde, PKK'nın Türkiye'de önemli noktaları hedef alacağını belirttikten sonra boru hattında patlama meydana gelmesi, gözleri terör örgütüne çevirmişti. Ancak Botaş yetkilileri, patlamada sabotaj ihtimali olup olmadığını söylemek için erken olduğunu söylediler.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler