Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne yurttaşlardan gelen yoğun desteği "Emekli maaşını bile bağışladılar" başlığıyla manşetten gördü. Milliyet "Her gün 10 bin işsiz", Radikal "İşsizim, işsizsin, işsiz" ve Posta "6.3 milyon işsiz var" başlıkları ile Cumhuriyet tarihinde görülen en yüksek işsizlik rakamlarını manşet haberleriyle ortaya koydu.

Yayınlanma: 16.04.2009 - 07:04
Abone Ol google-news




CUMHURİYET

Emekli maaşını bile bağışladılar


Ergenekon soruşturması kapsamında ÇYDD’nin bilgisayarlarına el konması ve derneğin genel başkanı Saylan’ın evinin aranması yurttaşları kaygılandırdı. Yurdun dört bir yanından derneği arayan yurttaşlar burs alan öğrencilere destek olmak amacıyla çeşitli bağışlar yapıyor. ÇYDD ve ÇEV’e evindeki bilgisayarını bağışlamak isteyen de emekli maaşının yarısını vermek isteyen de var.


HÜRRİYET

Kriz taburu


Milli Savunma Baknı Vecdi Gönül'e göre, işsizlikteki rekor artış sonucu iyi maaşlı uzun dönem yedek subaylığa olan ilgi arttı.


MİLLİYET

Her gün 10 bin işsiz


İşsizler ordusuna son 1 ayda 376 bin kişi daha eklendi ve işsizlik oranı yüzde 15.5'le bugüne kadar ölçülen en yüksek seviyeye ulaştı. Genç işsizlerin oranı yüzde 28'i buldu.

RADİKAL

İşsizim, işsizsin, işsiz


İşsizlik Ocak 2009'da, Ocak 2008'e göre yüzde 15.5'e çıkıp tüm zamanların rekorunu kırdı. Gençlerde işsizlik yüzde 21.2'den yüzde 27.9'a çıktı, yani üç gençten biri işsiz!..
 

AKŞAM

İşte dağdan indirme planı


Hükümetin bir süredir, Orgeneral Başbuğ'un sinyalini verdiği af taslağı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yasa taslağı, ihbar ve pişmanlık şartı aramadan af sağlıyor.
 

POSTA

6.3 milyon işsiz var


Ekonomik kriz işsizlikte tüm zamanların rekorunun kırılmasına neden oldu. 2009 Ocak verilerine göre, işsizlik yüzde 15.5 ile  cumhuriyet tarihinin en yüksek oranına ulaştı. İşsiz sayısı 3 milyon 650 bin olarak belirlendi. Buna artık umudu kalmadığı için iş aramayanlar ve mevsimlik çalışanlar da eklendiğinde işsiz sayısı 6 milyon 334 bine yükseliyor.
 

VATAN

Bağışlı protesto


Prof. Saylan ve ÇGDD şubelerine yapılan polis baskınına tepki gösteren yüzlerce kişi, 'Çağdaş Yaşam'ı destek yağmuruna tuttu.
 

HABERTÜRK

Bu ne cüret


Engin Çeber'i işkence yaparak öldürmekten yargılanan sanıkgardiyanlardan biri, Çeber'in ablasını duruşmada tacize kalktı.


BİRGÜN

'Neden azınlıklar subay olamıyor?'

Başbuğ'un 'Türkiye halkı' açılımını değerlendirenler, önce Genelkurmay'da 'Türkiye halkı'na uygun açılım yapılmasını istedi. Baskın Oran "Orduda neden azınlık yok" diye sordu.
 

SABAH

"Ecevit'i kılpayı kurtardık"


Eski koruma müdürü: "Ecevit'e Çankaya'ya giderken suikast düzenlenecekti. Başbakanı kaçırıp sakladık."


TERCÜMAN

Dehşet verici Azeri iddiası


Yeni Müsavat Gazetesi, Aliyev'i küstüren, Türkiye-Ermenistan arasında varılan anlaşma detaylarını Rus istihabaratının Azeri Lider'e ilettiğini yazdı.

 

YENİ ŞAFAK

Paşa kapışması


Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Şeruygur'un koğuş arkadaşı Tolon Paşa ile itişirken merdivenlerden yuvarlandığı iddia edildi. 3 ay komada kalan Eruygur 'olayı haırlayamayınca' dosya kapatıldı.

 

ZAMAN

KCK'nın eylemleri Ergenekon'un hedefleriyle örtüşüyor


Kürdistan Topluluklar Birliği'nin (KCK) kaos eylem hedefleri, Ergenekon iddianamesinde anlatılıyor. Terör örgütünün, Ergenekon'un amaçlarına hizmet ettiğinin belirtildiği iddianamedeki faaliyetler, Diyarbakır Başsavcılığı'nın KCK operasyonunda ulaştığı bilgilerle birebir örtüşüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler