Ergenekon'da yeni iddialar yeni gözaltılar

Bombalar ve kamyon dolusu belge Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda emekli Albay Arif Doğan ile 2 kişi gözaltına alındı. Doğan'a ait olduğu bildirilen bir evde yapılan aramada JİTEM'in arşivi olduğu iddia edilen bir kamyon dolusu belge, 280 el bombası ile silah ve mühimmat ele geçirildiği ileri sürüldü.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 07:53
Abone Ol google-news

Dava kapsamında aranan AKP Balıkesir Milletvekili Turan Çömez ile emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Savcının mahkemeye 7 klasör belge daha sunduğu belirtildi. Savcılığın Güngören’deki patlama ile ABD Konsolosluğu ve 1. Ordu’ya yönelik saldırıların Ergenekon’la bağlantılı olabileceği gerekçesiyle inceleme başlattığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankarada düzenlenen bir operasyonda emekli Albay Arif Doğan ile 2 kişi gözaltına alındı. Beykozda Doğana ait olduğu ileri sürülen bir evde yapılan aramada JİTEMin arşivi olduğu iddia edilen bir kamyon dolusu gizli belge, 280 el bombası ile silah ve mühimmat ele geçirildiği ileri sürüldü. 

İddianamesi 14 Temmuzda açıklanan ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Ergenekon soruşturması kapsamında dün İstanbul ve Ankarada yeni operasyonlar yapıldı.

280 el bombası iddiası

Ankarada yapılan operasyonda JİTEMin kurucularından olduğu ileri sürülen emekli Albay Arif Doğan, Ankarada gözaltına alınarak İstanbula getirildi. İstanbulda ise isimleri açıklanmayan iki kişi daha gözaltına alındı. İstanbulun Beykoz ilçesi Çavuşbaşı beldesinde Albay Doğana ait olduğu iddia edilen bir evde yapılan aramada JİTEMin arşivi olduğu bildirilen bir kamyon dolusu gizli belge ile 2 adet Kalaşnikof marka tüfek, 1000 adet mermi, boş kovanlar ve yaklaşık 280 adet el bombasının ele geçirildiği ileri sürüldü.

7 klasör belge daha

Soruşturmayı yürüten savcılığın, dava kapsamında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, daha önceden sunulan 442 klasör dışında 7 klasör daha belge sunduğu öğrenildi. Mahkemenin DVD formatındaki bu belgeleri inceledikten sonra çoğaltarak taraf avukatlarına dağıtacağı kaydedildi. Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcılığın, İstanbulda ABD Konsolosluğuna yönelik saldırı, Güngörendeki bombalı saldırı ve Üsküdardaki havan topu saldırısının Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olabileceği iddiasıyla inceleme başlattığı öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler