Marmaris-Fethiye etabını Kaisen kazandı

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Marmaris-Fethiye etabını, Belçika'nın Silence Lotto kulübünden Olivier Kaısen kazandı.

Yayınlanma: 16.04.2009 - 17:04
Abone Ol google-news

Marmaris'ten 133 sporcunun katılımıyla başlayan Marmaris-Fethiye etabı, 3 saat 15 dakika 15 saniyede tamamlayan Belçika'nın Silence Lotto Kulübü'nden Olivier Kaısen birincisi oldu. Etap ikinciliğini, aynı zaman ve tekerlek farkıyla İtalya'nın Sapone Kulübü'nden Alessandro Fantini, üçüncülüğü ise Barloworld Bianchi Kulübünden Diego Caccıa elde etti.

Marmaris-Fethiye (130 kilometre) etabında, 133 sporcu mücadele etti. Yarışın son 30 kilometresinde, Belçika'nın Silence Lotto Kulübü'nden Olivier Kaısen, İngiltere'nin Barloword Bianchi Kulübü'nden Diego Caccıa, İrlanda'nın Navigare Kulübü'nden Umberto Nardecchıa, İtalya'nın Sapone Kulübü'nden Alessandro Fantini ile Hırvatistan'ın Loborika Kulübü'nden Hrvoje Miholjeviç, öne geçerek arkadaki gruptan koptular. Son 10 kilometrede ise İngiltere'nin Banchi Kulübünden Diego Caccıa ile Belçika'nın Silence Lotto Kulübünden Olivier Kaisen, atak yaparak 5'li gruptan koptular. Finiş noktasına doğru arkadaki grup, bu ikiliyi yeniden yakaladı. Ancak ipi, Silence kulübü sporcusu göğüsledi. Türkiye Güzellikleri (Caretta caretta) sprintini, İtalya'nın Acquasapone - Cappe Mokambo kulübünden Alessandro Fantini elde etti. Yarışmanın yokuş sprintini ise İtalya'nın Lampre kulübünden David Loosli kazandı. Yarın yapılacak 194 kilometrelik Fethiye - Finike etabında sarı mayoyu Lampre kulübünden David Loosli giyecek.

Marmaris-Fethiye etabını birinci sırada tamamlayan Olivier Kaisen, yarış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, bu başarının kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, ''Türkiye'de ilk kez yarışıyorum. En son iki yıl önce Hollanda'daki bir yarışta birincilik kazanmıştım. Burada kazandığım başarı, bu nedenle çok önemliydi. Türkiye'deki ilk yarışımda birincilik kazanmak çok güzel bir duygu ''dedi. Dereceye giren sporcuların ödüllerini Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkanı Behçet Saatçi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdiler.

Bu arada tur yarın koşulacak 194 kilometrelik Fethiye-Finike etabıyla devam edecek. Bu etap, yarışmanın en uzun etabı olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon