Hamburglular da güneşi gördü

Şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünü oynadığı ''Güneşi Gördüm'' filminin Hamburg galası yapıldı. Galaya filmin oyuncularından Ali Sürmeli katıldı.

Yayınlanma: 17.04.2009 - 09:19
Abone Ol google-news

''Güneşi Gördüm'' filminin Hamburg galası yapıldı.Şarkıocı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül'ün yazdığı ve yönettiği filin galası Hamburg'un Harburg semtinde bulunan Cinemax sinemasında yağıldı. Organizasyonunu Hamburg'ta yaşayan tiyatrocu Cahit Balat'ın üstlendiği galaya filmin oyuncularından Ali Sürmeli katıldı.

Sürmeli, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
''Gözyaşı taşımayan bir insanın gökkuşağı da olmaz. Her sorun sanat yoluyla çözülür. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin bir film acıma duygusu yaratıyor mu, ona bakarım. Filmde empati var. İnsanlar karşılarındaki insanlarla empati kurarlarsa sorun olmaz. Bu filmi seyreden insanların kendisini oradaki insanların yerine koyup o şekilde düşüneceklerini zannediyorum. Bu da birbirimizi anlamamıza yardımcı olur. Sanatın görevi de budur. Her yeni doğan güneşle birlikte bir umutla birbirinize sarılın. Güneşi gördükten sonra bu oluyor zaten.''

Galaya Alman Sosyal Demokrat Partili (SPD) Hamburg eyalet meclisi üyesi Bülent Çiftlik, Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) eyalet meclisi üyesi Aygül Özkan, SPD Hamburg-Mitte belediye meclisi üyesi Bayram İnan, Altona ilçesi belediye meclisi üyesi Behçet Algan ve çok sayıda davetli katıldı.

Yapımcılığını Murat Tokat'ın üstlendiği ve çeşitli sosyal katmanlardaki çocukların dramlarını anlatan filmde, 6 çocuğun hikayesi işleniyor.

''Güneşi Gördüm''de Mahsun Kırmızıgül'ün yanı sıra şu oyuncular rol alıyor:
Ali Sürmeli, Ali Tutal, Alper Kul, Altan Erkekli, Cezmi Baskın, Cihat Tamer, Demet Evgar, Emre Kınay, Erol Günaydın, Hande Subaşı, Itır Esen, Kamil Sönmez, Menderes Samancılar, Murat Ünalmış, Nurseli İdiz, Sarp Apak, Şerif Sezer, Yiğit Özşener ve Zafer Ergin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler