Baykal: AKP ders almamış

CHP lideri Baykal: “Atatürkçü rektörleri elediler, iktidar yandaşları atandı” dedi. Yeni üniversite rektörlerinin atanmasıyla birlikte YÖK'ün yapısı büyük ölçüde değişecek" dedi. Laiklik karşıtı kadrolaşmanın odağı haline gelen bakanlıklarda revizyon beklentisinin gerçekleşmediğinin altını çizen Baykal, AKP' nin ders almadığını söyledi.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 08:49
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği cezanın ardından “Laiklik karşıtı kadrolaşmanın odağı haline gelen bakanlıklarda revizyon beklentisinin gerçekleşmediğinin” altını çizen Baykal, “AKP’nin ders almadığının bir göstergesi de YÖK atamaları olmuştur. Bazı Atatürkçü rektörleri YÖK, bazılarını da Köşk elemiştir. AKP’ye yandaş rektörler atanmıştır. Şimdi yeni üniversite rektörlerinin atanmasıyla birlikte YÖK’ün yapısı büyük ölçüde değişmiş olacaktır” dedi.

 CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında yerel seçim çalışmaları için düğmeye basılırken 18 MYK üyesinin sorumlu olduğu iller belirlendi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın tatilleriyle ilgili olarak Böyle bir ortamda Başbakanın 7 yıldız otelde, Cumhurbaşkanının özel yatlarda tatil yapması milletle alay etmeleri anlamına gelirdedi. Rektör atamalarıyla ilgili olarak da Baykal, Atatürkçü rektörleri eledilergörüşünü dile getirdi.

CHP MYKnin önceki günkü toplantısında son gelişmeler değerlendirildi ve yerel seçim hazırlıkları ele alındı. CHP lideri Baykal, Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Sayman Mustafa Özyürek dışında kalan 18 MYK üyesinin sorumlu olduğu illeri belirledi. Her MYK üyesine 4-5 il düşerken yerel seçimlere dönük olarak etkin çalışma yapmaları talimatı verildi. İllerde yapılacak çalışmalar sırasında CHPnin oy durumu ve 2009 seçimlerinde oyların arttırılması için nelerin yapılması gerektiği değerlendirilecek. Bu yıl sonuna dek toplanması planlanan program ve tüzük kurultayı ile ilgili olarak örgütlerin düşünceleri alınacak.

Edinilen bilgiye göre, CHP lideri Baykal toplantıda son gelişmeleri değerlendirirken AKPnin ders almadığını vurguladı. Laiklik karşıtı kadrolaşmanın odağı haline gelen bakanlıklarda revizyon beklentisinin gerçekleşmediğininaltını çizen Baykal, AKPnin ders almadığının bir göstergesi de YÖK atamaları olmuştur. Bazı Atatürkçü rektörleri YÖK, bazılarını da Köşk elemiştir. AKPye yandaş rektörler atanmıştır. Şimdi yeni üniversite rektörlerinin atanmasıyla birlikte YÖKün hâkimiyeti ve yapısı büyük ölçüde değişmiş olacaktırdedi. Baykal, önümüzdeki süreçle ilgili olarak da Ekonomik sıkıntılar ve yolsuzluklar daha çok öne çıkacak. Şaban Dişli olayı çok net, belgeli bir yolsuzluk olayıdır. Ekonomik sıkıntılar da artmaya başlamıştır. Böyle bir ortamda Başbakanın 7 yıldız otelde, Cumhurbaşkanının özel yatlarda tatil yapması milletle alay etmeleri, fakir fukarayı görmezden gelmeleri olarak yorumlanabilir. Geçmişte lüks yatlarda tatil yapmaya yönelttikleri eleştirilerin tutarsız olduğunu ve buna kendilerinin de çok hevesli olduğunu da göstermektedirlergörüşünü dile getirdi. Baykalın Kafkasyadaki gelişmelerle ilgili olarak da Gürcistan olayından ders alınmalıdır. Başkalarına güvenerek -Saakaşvilinin yaptığı gibi- Rusya gibi büyük bir devlete kafa tutmanın, özerk bölgeleri ilhak etme anlayışının yanlışlığı ortaya çıkmıştır. Türkiye bu bölgede çok ciddi politika izlemeli. Ancak hükümetin bu süreçte duyarlı ve dengeli bir politika yürüttüğü söylenemez dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler