İstanbul Film Festivali denize açıldı

28. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında verilen ''Avrupa Konseyi İnsan Hakları Film Ödülü'' çerçevesinde düzenlenen Boğaz gezisine Avrupa Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Maud de Boer-Buquicchio'nun yanı sıra yönetmenler, oyuncular, yapımcılar ve basın mensupları katıldı.

Yayınlanma: 17.04.2009 - 14:42
Abone Ol google-news

28. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında verilen ''Avrupa Konseyi İnsan Hakları Film Ödülü'' çerçevesinde Boğaz gezisi düzenlendi.

Kabataş İskelesi'nden başlayan gezi kapsamında davetliler için kokteyl düzenlendi. Teknede bir konuşma yapan Avrupa Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Maud de Boer-Buquicchio, Avrupa Konseyi'nin bu yıl 60. yılını kutladığını belirtti.

İstanbul Film Festivali kapsamında Konsey olarak 3 yıldır verdikleri ''Avrupa Konseyi İnsan Hakları Film Ödülü''nün yarın akşam törenle sahibini bulacağını dile getiren Maud de Boer-Buquicchio, festival kapsamında insan hakları konusunu içeren önemli filmlerin gösterildiğini, bu filmlerin kadın ve çocuk hakları, etnik ayrımcılık, kültürel farklılıklar gibi önemli temalara değindiğini anlattı.

Maud de Boer-Buquicchio, geziden çok memnun kaldığını ifade ederek, İstanbul'un çok eski bir tarihe sahip olduğunu ve çok büyük zenginlikler barındırdığını söyledi.

İnsan hakları, kişisel ve siyasal özgürlükler, hukukun üstünlüğü gibi konuları tema alan yarışma, Avrupa Konseyi'nce bu yıl 3'üncü kez düzenleniyor. Bu ödül tüm Avrupa'da sadece İstanbul Film Festivali kapsamında veriliyor.

Yarışmanın jürisi, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Direktörü Jan Kleijssen, Eurimages Promosyon Çalışma Grubu Başkanı ve yapımcı Peter Gustafsson, yönetmen Hüseyin Karabey ve oyuncu Serra Yılmaz'dan oluşuyor. Ödül için çeşitli ülkelerden 10 film yarışacak.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yarın akşam düzenlenecek törende, birinci seçilen filme 10 bin Avro ödül verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler