Kena ilacı ihalesi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, keneyle mücadele kapsamında ilaç alım ihalesine bazı firmaların kabul edilmediği, bazılarına da ayrıcalıklı davranıldığı iddialarının doğru olmadığını belirterek "İlaç alımı, işin acil olması dolayısıyla Kamu İhale Kanunu yerine Türkiye Jokey Kulübü(TJK) Alım Satım İhalesi Yönetmeliği çerçevesinde yapıldı" dedi.

Yayınlanma: 15.08.2008 - 09:02
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer'in, soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, keneyle mücadele kapsamında ilaç alımıyla ilgili ihale komisyonunun, Bakanlığın Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü ve TJK'dan oluşturulduğunu, alımların da TJK tarafından yapılmasının uygun görüldüğünü belirtti.

Eker, bu kapsamda 200 bin litre "Flumetrin-1", 100 bin litre "Flumetrin-2", 50 bin litre "Flumetrin-1,5", 100 bin litre "Deltametrin" ve 50 bin litre de "Sipermetrin" alınmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Bakan Eker, "Yapılan ihaleye bazı ilaç firmalarının kabul edilmediği, bazılarına da ayrıcalıklı davranıldığı" iddialarının da doğru olmadığını belirterek, üretici firma ve bayilik belgesi gibi yeterliliği olan firmaların tamamının ihaleye kabul edildiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler