Komiklik de ona yakışıyor kötülük de

"Her işinde tekrar keşfedilen ve yüzü hiç eskimeyen aktör" olmak isteyen İlker Aksum görüp görebileceğiniz en samimi ve alçakgönüllü adam. Canım Ailem'deki Halim karakteriyle büyük beğeni topluyor ama, o "Benim hiçbir zaman çığlık atan kadın kitlem olmayacak" diyor.

Yayınlanma: 18.04.2009 - 08:05
Abone Ol google-news

 

Annem Halim’e üzülüp diziyi seyretmedi

- Biraz da ailenizden bahsedelim, onlar da Halim’in bu hallerine üzülüyorlar mı?

1971 yılı sonunda İstanbul Üsküdar’da doğdum. Babam Emekli Hava Albay Bülent Aksum, savaş pilotuydu (şimdi özel pilotluk yapıyor) annem Nurten ise ev hanımı... Benden beş yaş küçük ikiz kardeşlerim var. İlkay, Tünel’deki Cuba Bar’ın işletmeciliğini yapıyor, Alpay ise benim yolumu seçti, oyuncu oldu. Babamın görevi dolayısıyla göçebe hayatı yaşadık. Ve bendeki yetenek çok eğlenceli bir adam olan babamdan geliyor. 17 Haziran günü Belgin (Belgin Endoğan, 25 yaşında, iktisat fakültesi mezunu... “Yalancı Yârim” ve “Kurşun Yarası” gibi dizilerde oynadı) ile evliliğimizin ilk yıldönümünü kutlayacağız. Babam Halim’in durumuna çok üzülüyor. Annem ise son birkaç bölümü dayanamam oğlumu bu halde görmeye diyerek seyretmemiş. Benim gibi oyuncu olan eşim Belgin ve kardeşim Alpay’dan ise geçer not aldık.

Kendisindeki yeteneğin çok eğlenceli bir adam olan babasından geldiğini söylüyor İlker Aksum. Canım Ailem’de aşk acısı çeken Halim karakterini o denli sıcak ve içten oynuyor ki, babası bile üzülmüş onun haline.. Annesi ise son birkaç bölümü “Dayanamam oğlumu bu halde görmeye” diyerek seyretmemiş.

Ya anam babam, canım ciğerim, Allah aşkına...” Adanalı kuru fasulyeci Halim, kaç zamandır aşk acısından perişan durumda... Eee sevdiği kız tarafından nikâh masasında terk edilen hemşerimiz hüngür hüngür ağlar ve sinir krizleri geçirirken gazetemizin Adanalıları boş duracak değiliz ya... Adanalı hemşerim ve foto muhabiri arkadaşım Uğur Demir ile birlikte “Aboov, ne olacak bu Halim’in hali” diyerek, soluğu “Canım Ailem” dizisinde harikalar yaratan İlker Aksum’un yanında alıyoruz.

İlker Aksum’un yüzü, TV’de ilk kez 1996 tarihli “Sır Dosyası” adlı dizide göründü, ilk sahne deneyiminde ise kostümünü unuttu. Diziye de adını veren şempanze “Çarli” ile başrolü (Afakan) paylaştı ve kısa sürede çocukların sevgilisi haline geldi. “Küçük Kıyamet” adlı filmdeki ödüllü “mezarcı” rolü için bir buçuk ay boyunca hiç yıkanmadı. Milyonların onu tanıması ise “Yabancı Damat” dizisinde hayat verdiği Gaziantepli baklavacı Ruşen Demir sayesinde oldu. “Mahallemizin sevimli çocuğu” ve “ailemizin içgüveysi” rolleri onu kesmeyince “kötü adam”lığa merak sardı. Örnek mi? “Kara Yılan” dizisinde Yüzbaşı Laroş ve “Güz Sancısı” filminde de İsmet... Hah unutmadan ekleyelim; O, kadınlardan sonra gelen en “manyak” yaratık dediği kedilerin büyük hastası, aynı zamanda da gerçek bir belgesel tutkunu, iyi bir basketbol ve pinpon oyuncusu...

 

İnsanları saran sadelik

Her işinde tekrar keşfedilen ve yüzü hiç eskimeyen aktör” olmak isteyen İlker Aksum, görüp görebileceğiniz en samimi ve alçakgönüllü adam. “Benim hiçbir zaman çığlık atan kadın kitlem olmayacak” dese de Aksum, şu an hiç şüphesiz en iyi çıkış yakalayan erkek oyuncu. Ve Halim karakteri, 15 yıllık oyunculuk hayatının ona verdiği en büyük ödül. Tabii ki şimdilik... Gelecekte saygın bir aktör olarak anılmayı arzulayan İlker Aksum’un yolu sizce de açık değil mi?

- Canım Ailem, “Adanalı”, “Avrupa Yakası” derken Adana furyası tam gaz sürüyor.

Adana’ya dizi çekimleri için gittim. İnsanları yüksek enerjili, gerçekten sert ve gergin bir kent... Örneğin adamın biriyle konuşuyorsunuz sizi seviyor mu, kızıyor mu belli değil... Samimi ve sıcakkanlılar. Sizi hemen “canım, ciğerim” diyip bağırlarına basabiliyorlar. Adana, aşkı büyük, edebiyatı büyük bir şehir. Belki de Adanalıları anlatan dizilerin tutmasının nedeni budur.

- Canım Ailem neden bu kadar çok sevildi?

Senaryo, sinema ve diziler için hayati önem taşıyor. Örneğin 1990’ların dizisi Seinfeld, müthiş senaryosu ve oyuncularının uyumuyla ön plana çıkmıştı. Bugün ise Lost dizisinin tüm karakterlerini neredeyse ezbere sayabiliyoruz. Canım Ailem tam bir aile dizisi ve insanları saran bir sadeliği var. Bu bir romantik komedi asla dram değil. Uğur Yücel ve TMC’nin sahibi Erol Avcı da sade işleri seviyorlar. Yabancı Damat’ı yazan Selin Tunç, Canım Ailem’in de senaristliğini üstlendi. Ona çok güveniyorum. Bir de ilk dizisini çekmesine karşın Şebnem Bozoklu (Meliha) çok sevildi. Uğur Ağabey, Ozan Güven, Ezgi Mola ve diğerleri de performanslarıyla Canım Ailem’i sırtladı götürüyor.

- “Küçük Kıyamet” ve “Güz Sancısı”... Yeni bir film projesi var mı?

Yönetmen Seyfi Teoman’ın ikinci uzun metrajlı filmi “Bizim Büyük Çaresizliğimiz”de oynayacağım. (Teoman’ın ilk filmi “Tatil Kitabı” çeşitli festivallerden birçok ödülle dönmüştü) Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından uyarlandı. Zamanını denk getirebilirsek film, Eylül gibi çekilecek. Dizilerden sonra sinemada da konuşulacak hale gelelim istiyorum.

alperturgut.blogcu.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler