Kuzey Ege'de bahar sevinci

İlkbaharın yüzünü göstermesiyle Güney Ege'nin doğal güzellikleri kendisini göstermeye başladı. Kırlar ile tarlaların rengarenk çiçeklerle kaplandığı bölgeye, turistler ve fotoğrafçılar ilgi gösteriyor.

Yayınlanma: 18.04.2009 - 09:46
Abone Ol google-news

Yurdun bazı yerlerinde olumsuz hava koşulları etkili olmaya devam ederken, Marmaris'in deniz kıyısındaki ormanlarla kaplı köyleri ile Bozburun ve Datça yarımadalarında baharla birlikte güzel manzaralar ortaya çıktı.

Kırlar ile tarlaların rengarenk çiçeklerle kaplandığı bölgeye, turistler ve fotoğrafçılar ilgi gösteriyor. Uzun süre çiçekler arasında dolaşan fotoğraf meraklıları özellikle gelincik ve papatyaların bir arada oluşturduğu renk cümbüşünü görüntülüyor. Özellikle Turgut köyünde insan boyuna kadar ulaşan papatyalar, ilgi çekiyor. Çiçek açan elma ve şeftali ağaçları da güzel görüntüler sergiliyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte Marmaris'e gelen ilk turist kafileleri için mavi turlar düzenlenmeye başlandı. Marmaris Körfezi ve Hisarönü Körfezi'nde yapılan turlara katılan turistler, güzel havayla birlikte eşsiz güzellikteki koyların tadını çıkartıyor.

Datça ilçesinde ise sezonun ilk bademleri kilogramı ortalama 2 TL'den satışa sunuldu. Üreticiler bademlerin ilk çıktığı hafta 12 TL'den marketlere satıldığını bildirdi. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının yaklaşık 25 derece olarak ölçüldüğü Güney Ege'de güneşli havanın hafta sonunda da etkili olacağını, hafta içinden itibaren yerini yağışa bırakmasının beklendiğini bildirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler